tiistai 20. syyskuuta 2011

Harlequin: Chick lit pokkareita

Harlequin on julkaissut nyt kesän ja alkusyksyn aikana muutamia Chick lit -pokkareita merkillä Bestseller Special ja pitihän niitä sitten tietysti kokeilla, kun esimerkiksi Lauren Weisbergerin ja Sophie Kinsellan kirjoista pidän.

Jane Sigaloff: Nimimerkki "Tuntematon", 381 sivua.
Name & Address Witheld (2002)
Suomeksi 2004 ja 2011

Kirjan päähenkilö Lizzie on lehtipalstan ja radio-ohjelman ihmissuhdeneuvoja. Työpaikan juhlissa hän sitten tapaa kiinnostavan miehen Mattin ja he alkavat viettää aikaa yhdessä. Lukijalle selviää heti alkuun, että Matt on jo naimisissa, mutta Lizzie ei tätä saa tietää vähään aikaan ja itseasiassa hän alkaa palstansa kautta neuvoa Mattin vaimoa parin suhdeongelmissa.

Eli tässä tapauksessa ei ole kyseessä ihan genren perinteinen rento ja hauska lähtökohta. Minua itseasiassa lukiessa hieman häiritsi se, että tämä ei ollut ihan sitä kevyttä tyyliä mitä olin odottanut. Lisäksi kirjoittaja monesti keskusteluissa vuorosanojen jälkeen kommentoi molempien osapuolten ajatuksista ja epävarmuudesta ja se oli minusta hieman outoa. Matt oli myös jokseenkin ärsyttävä hahmo, kun hän ei tuntunut osaavan tehdä päätöksiä ja jo kirjan puoleenväliin mennessä toivoinkin, että Lizzie löytää jonkun paremman miehen :). Mutta ihan kiva välipala tämä oli kaikenkaikkiaan, mukavaa vaihtelua lukemiseen.

Lynda Curnyn: Sormusleikkiä, 445 sivua.
Engaging Men (2003)
Suomeksi 2004 ja 2011.

Lynda Curnynin kirjassa tutustutaan Angieen, joka joutuu hieman paniikkiin kun tajutessaan, että hänen exänsä ovat aina menossa naimisiin heti seuraavan tytön kanssa hänestä erottuaan. Angie siiitä sitten keksii haluavansa myös naimisiin ja alkaa vaivihkaa houkutella miesystäväänsä Kirkiä kosimaan.

Tämä kirja oli enemmän minun makuuni sopiva. Angiella oli erikoinen työ lasten tv-aamujumpan vetäjänä, josta oli kiva lukea ja sivuhenkilöissä oli hauskoja tyyppejä omine ongelmineen. Päähenkilön kohellukset eivät ole sieltä pahimmasta päästä, joten myötähäpeää ei tarvitse tuntea, mutta kasvutarina aikuisemmaksi on kiinnostava ja Angie pääsee pohtimaan mitä oikeasti haluaa sekä työ- että suhderintamalla. New York on myös tapahtumapaikkana aina hyvä valinta :)

Kumpikaan kirja ei ihan alansa parhaimmistoa ole mutta näistä kahdesta minun osaltani siis Sormusleikkiä veti pidemmän korren ja saa suositukset.

Nimimerkki "Tuntematon" ja Sormusleikkiä Harlequinin sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...