sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Cassandra Clare: City of Bones - The Mortal Instruments 1

Suom: Luukaupunki - Varjojen kaupungit 1
Julkaistu 2007, suomennos 2009
485 sivua.

Tämä Cassandra Claren kirja on trilogian aloitusosa, joten lukijoiden kannattaa varautua lukemaan myös seuraavat osat. Clare kirjoittaa parhaillaan toista trilogiaa tähän jatkoksi, joten hänen maailmastaan innostuneille riittää lukemista.

Minulla kesti alkuun aika kauan päästä kunnolla kärryille tähän tarinaan ja asetelmaan. Päähenkilö on 15-vuotias Clary, joka luulee olevansa ihan tavallinen tyttö mutta näin ei tietenkään ole ja hän joutuu mukaan New Yorkin ihmisasukeilta piilossa olevaan maailmaan tutustuessaan Varjometsästäjiin. Varjometsästäjät ovat oman maailmansa poliiseja ja he jahtaavat ja tappavat pahojaan tekeviä demoneita, vampyyreja ja muita olentoja. Ja tietysti porukkaan kuuluu kiinnostava poika, Jace.

Clary oli minusta hieman ärsyttävä hahmo, tietysti hän on pahimmassa teini-iässä ja alkuun ihan pihalla kaikesta mutta silti mielestäni kirjailija on tehnyt hänestä hieman liian tyhmän ja äkkipikaisen. Tarina oli myös vähän ennalta-arvattava mutta se ei niin haitannut. Minulle tämä toimi lähinnä Claren maailman ja henkilöiden esittelynä ja sai minut kiinnostumaan ihan tarpeeksi, että haluan lukea seuraavankin osan ja ottaa selvää mitä sitten tapahtuu.

Kirja on kokonaisuutena ihan hyvä ja toivon, että jatko on vielä parempi kun Clare voisi päästä kunnolla vauhtiin. Kohdeyleisö lienee tästä yhtä innoissaan kuin Houkutus-sarjasta aikoinaan ja leffakin on jo tekeillä :)

The Mortal Instruments:
Lisätietoja sarjasta Wikipediassa ja tämä kirja Adlibriksessä.

Tämän kirjan ovat lukeneet ainakin Cathy ja Anu, Lumikilta tämä jäi kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...