lauantai 24. syyskuuta 2011

Becca Fitzpatrick: Hush, Hush - Hush, Hush 1

Suom: Langennut enkeli
Julkaistu 2009, suomennos 2011
400 sivua.

No niin, sain minäkin vihdoin luettua tämän Becca Fitzpatrickin bestsellerin. Kyseessä on trilogian ensimmäinen osa, mutta tämä vaikuttaisi sellaiselta sarjalta, joista itse pidän eniten, eli kirja on oma kokonaisuutensa ja sen pääjuoni kerrotaan loppuun asti. Joitain taustatarinan asioita jää kyllä auki, mutta se nyt vaan houkuttelee palaamaan sarjan pariin pian uudelleen.

Itseasiassa olenkin lykännyt tämän aloitusosan lukemista kun ajattelin, että nämä kaikki osat olisi kiva lukea melkein putkeen ja kolmonen ilmestyy englanniksi nyt lokakuun alussa niin enää ei ole niin pitkä odotus jälkellä.

Tarinan päähenkilö Nora saa koulussa uuden parin biologian tunneille ja tämä uusi tulokas Patch on hyvin salaperäinen ja hieman pelottavakin mutta myös kiinnostava. Pian Patch tuntuu ilmaantuvan kaikkialle mihin Nora meneekin ja outoja asioita alkaa tapahtua. Joku tuntuu seuraavan häntä ja jopa haluavan tappaa hänet. Nora ei tiedä kehen luottaa ja todisteita ei juuri jää muille näytettäväksi.

Minun suosikkihenkilöni tässä oli Patch :). Alku tuntui siten hyvin hitaalta, kun Patch on satunnaisesti ilmaantuva mysteeri, eikä hänestä tiedetä juuri mitään. Nora olisi voinut kiinnostua hänestä nopeamminkin mutta pitäähän sitä tytön olla alkuun hieman vastahakoinen. Kirja parani koko ajan loppua kohden kun Fitzpatrick pääsi asetelman esittelystä kertomaan tarinaansa ja jäin kyllä koukkuun tähän. Olisi kiinnostavaa lukea lisää näistä enkeleistä ja heidän maailmastaan mutta seuraavassa kirjassa selvinnee enemmän Noran verenperinnöstä ja isästä, joka ei ehkä olekaan kuollut... Eli hyvältä kuulostaa sekin.

Hush, Hush:
Becca Fitzpatrick Wikipediassa ja tämä kirja Adlibriksessä.

Tämän kirjan ovat lukeneet ainakin marjis, Saraseeeni, Emilie, sinideanKatri ja Marika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...