torstai 26. heinäkuuta 2012

J. R. Ward: Minun rakastajani - Mustan tikarin veljeskunta 8

Lover Mine - Black Dagger Brotherhood 8
Julkaistu 2010, suomennos 2012
704 sivua.

Mustan tikarin veljeskunta -sarjan suomentaja Basam on hassusti koko ajan kiihdyttänyt sarjan kirjojen julkaisutahtia ja tänä vuonna osia ilmestyykin 4. Sen jälkeen tahti hidastuu paljon pakosti, koska kaikki kirjat on sitten suomennettu ja pitää hieman odotella kirjailija J. R. Wardin seuraavia. Basamin julkaisutahdissa on kuitenkin vaikea pysyä mukana, kun nämä ovat melko pitkiä kirjoja ja väleissä pitäisi lukea Wardin toista sarjaa Langenneita enkeleitä. Uusin Veljeskunta-kirja Minun rakastajani ilmestyi kuukausi sitten.

Minun rakastajani kertoo John Matthewin ja Xhexin tarinan. Romanssia on tuttuun Wardin tyyliin alustettu jo pitkään aiemmissa kirjoissa ja tässäkin mukana on myös runsaasti muita tarinoita. Lesserien pomo on kaapannut Xhexin ja John Matthew on jo pitkään yrittänyt löytää naaraan, mutta hänet on piilotettu taidokkaasti jonkunlaista magiaa käyttäen. Pääpahis Omega tunnetusti vaihtaa mielellään lessereiden johtajaa ja edes hänen oma poikansa ei ole turvassa näiltä mielenmuutoksilta. Tämä poika käy muutenkin läpi rankkaa muutosta vampyyristä joksikin muuksi.

John Matthewin parhaat kaverit Qhuinn ja Blay eivät ole enää ihan niin hyvissä väleissä kuin aiemmin. Blay on huomannut olevansa homo ja rakastuneensa Qhuinniin, mutta Qhuinn viehättyy naisista. Kun Blay löytää itselleen uuden treffikumppanin alkaa Qhuinnkin tuntea jotain normaalia ystävyyttä vahvempaa kaveriaan kohtaan. Tarinan väleissä kursiivilla kerrotaan Dariuksen ja Tohrmentin tutustumisesta ja seikkailuista 1600-luvulta. Kolmas erillinen juoni kertoo tv-kuvausporukan tutustumisesta kummituskartanoon Charlestonin lähistöllä. Lopussa juonet yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi, joka taas pohjustaa seuraavia seikkailuita.

John Matthew ei ole aiemmin ollut suosikkihahmojani, kuten ei Xhexkään, mutta heidän tarinansa oli kuitenkin yllättävän mukavaa luettavaa. Muutenkin näissä BDB-kirjoissa on nykyään niin paljon muita juonenpätkiä mukana pääparin tarinan lisäksi, että juttu pysyy kyllä mielenkiintoisena. Nyt alkoi kiinnostamaan, että saavatkohan Blay ja Qhuinn oman kirjansa vai kerrotaanko heidän tarinaansa aina muiden kirjojen sivujuonteena. Homopari päähenkilöinä olisi hyvin erilainen tapaus näiden kirjojen joukkoon ja tuoda mukavaa vaihtelua näihin hieman saman kaavan mukaan meneviin romansseihin.

Xhex on siis siepattu ja näitä sieppaustarinoita on sarjassa ollut aiemminkin. Tällä kertaa erilaista on piilotustapa ja syy, lessereiden vetäjä kun on halunnut oman seksiorjan. Xhexin vapautumisen jälkeen suhde John Matthewiin menee peruskaavan mukaan, eteen tulee kaikenlaisia pieniä hankaluuksia, kunnes pari tajuaa kuuluvansa yhteen. John Matthew kun on mykkä niin kommunikointi hänen kanssaan hoituu pääasiassa viittomakielellä, mutta Xhex kyllä oppi sen uskomattoman nopeasti. John Matthewin vasta päästyä alkuun aakkosten opettamisessa Xhex tuntuu jo osaavan kielen ihan sujuvasti. Mutta ehkä nopea oppiminen on luontevaa Wardin vampyyreille tai sympatheille.

En odottanut kovin innolla tätä BDB-sarjan kahdeksatta osaa, mutta Minun rakastajani olikin oikein hyvä kirja, ehkä jopa parempi kuin kaksi edellistä. Seuraavan kirjan päähenkilö Payne, jumalatar Kirjurineitsyen tytär, on ollut alusta asti kiinnostava hahmo, joten Vapautettu rakastaja pitänee lukea pian julkaisun jälkeen syyskuussa.

Black Dagger Brotherhood - Mustan tikarin veljeskunta:
 1. Dark Lover (2005) - Pimeyden rakastaja (2009)  - Wrath & Beth
 2. Lover Eternal (2006) - Ikuinen rakastaja (2010) - Rhage & Mary
 3. Lover Awakened (2006) - Herätetty rakastaja (2010) - Zsadist & Bella
 4. Lover Revealed (2007) - Paljastettu rakastaja (2011) - Butch & Marissa
 5. Lover Unbound (2007) - Sitomaton rakastaja (2011) - Vishous & Jane
 6. Lover Enshrined (2008) - Varjeltu rakastaja (2011) - Phury & Cormia
 7. Lover Avenged (2009) - Koston rakastaja (2012) - Rehvenge & Ehlena
 8. Lover Mine (2010) - Minun rakastajani (2012) - John Matthew & Xhex
 9. Lover Unleashed (2011) - Vapautettu rakastaja (09/2012) - Payne & Manuel
 10. Lover Reborn (2012) - Uudestisyntynyt rakastaja (12/2012) - Tohrment 
 11. Lover at Last (03/2013) - Blay & Qhuinn
Minun rakastajani Adlibriksessä.

Minun rakastajani on luettu myös Lukunurkassa.

9 kommenttia:

 1. Basam vetää kyllä kansien puolesta voiton alkuperäisistä (hölmöistä) kansikuvista.

  VastaaPoista
 2. Itse olen juuttunut nyt Koston rakastajaa, jota en tunnu jaksavan lukea eteenpäin sitten millään. Tämäkin on jo pinossa odottamassa.

  VastaaPoista
 3. Ward itseasiassa vahvisti jo Facebook-sivustollaan, että seuraavassa, maaliskuun lopussa ilmestyvässä kirjassa pääosissa ovat Blay ja Qhuinn :) Kirjan nimikin on jo paljastettu, "Lover at Last".

  VastaaPoista
 4. Anu, kyllähän se Rehvengen kirja oli ihan vauhdikas, joten kai sekin menee kun vaan pääset kunnolla keskittymään ja uppoutumaan siihen tarinaan? :)

  Henna, kiitos tiedosta! Pari edellistäkin kun on maaliskuussa julkaistu niin alkukevättä olisinkin veikannut uudellekin kirjalle.

  VastaaPoista
 5. Juuh, maaliskuun lopulla ensi vuonna tulee Lover At Last - kirja, joka on Blayn ja Qhuinnin kirja. En malta odottaa <3

  Eniten tullut odotettua joskus muinoin Zsadistin kirjaa ja tuo poikien kirja tulee olemaan seuraava odotusten kohde!

  btw... poikien kirjan kansi on kyllä mahtava edellisiin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa, joku hassu hihaton huppari kaverilla päällä :)

   Poista
 6. Miten oot saanut blogisi sivuun erikseen kirjailijoista ja ajoista sekä paikoista "tunnisteet"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai siihen mitään oikotietä ole, loin nuo 2 erillistä laatikkoa ja manuaalisesti tunnistelistalta valitsen aina mitkä kuuluvat minnekin. Siksi aina välillä huomaan, että kirjailijalistalta puuttuu joku :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...