sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Sophie Kinsella: Minishoppaaja - Himoshoppaaja 6

Mini Shopaholic
Julkaistu 2010, suomennos 2011
Pokkari 2011, 541 sivua.

Vuodenajasta johtuen jouluinen versio Sophie Kinsellan kannesta vetosi ja siten Minishoppaaja päätyi luettavaksi. Muutenkin mieli teki jotain kevyttä viihdettä näin joulun alla ja Kinsellaa parempia ei monia ole. Himoshoppaaja-sarjan alkuaikoina pidin näistä teoksista paljonkin, mutta nuo pari viimeisintä eivät ole enää vedonneet samalla lailla. Kirjat tuntuvat hieman toistavan samaa kaavaa ja olenkin tykästynyt enemmän Kinsellan yksittäisteoksiin, jotka tuntuvat paljon monipuolisimmilta.

Becky Brandon (os Bloomwood) on nyt nuori brittiäiti ja hänen 2-vuotias tyttärensä Minnie on aikamoinen täystuho, joka onnistuu hoitamaan heille porttikieltoja useampaankin paikkaan. Becky on tartuttanut tyttäreensä shoppausvillityksensä ja Minnie onkin oppinut vaatimaan kaikkea kivaa näkemäänsä omakseen. Nyt ollaan talouskriisin aikakaudella ja Beckynkin pitäisi perheineen oppia säästäväisyyttä, mikä ei kyllä Bloomwoodeille tule luonnostaan. Becky päättää piristää kiireistä miestään Lukea järjestämällä tälle yllätyssynttärit ja Beckyn tuntien kaikki ei todellakaan mene putkeen. Beckyllä riittää mielikuvitusta, joten juhlien teema ja laajuus paisuu kuten myös kutsuvieraslistakin ja kaikki pitäisi pystyä jotenkin pitämään Lukelta salassa.

Uutta kirjassa on Beckyn äitiys ja Minnien kasvatukseen liittyvät seikat. Brandonit kokeilevat Minnielle hoitajaa ja kasvatusasiantuntijaa, jonka vierailut ovat mielestäni kirjan parhaita hetkiä. Vanha shoppausteema on tietysti mukana myös ja Beckyn kohdalla se menee taas niin yli, että hieman jo ärsyttää itsehillinnän puute, vaikka humoristisesti jutut onkin kirjoitettu. Pahimpia on, kun Becky säästölinjallaan joutuu pohtimaan uusia tapoja saada shoppausrahaa ja hän keksii Minnien viikkorahat tähän tarkoitukseen.

Minnien kasvatuspuoleen olisi voinut panostaa enemmänkin, pidin paljon asiantuntija Nanny Suesta, joten olisin mielelläni nähnyt Beckyn hänen koulutettavanaan pidempään. Tosin Beckyn himoshoppauksen hallintaan saaminen voisi vaikeuttaa sarjan jatkoa, mutta kyllä tämä sarja jo enemmänkin uudistusta voisi kaivata, vaikka faneja tuntuu vielä riittävänkin. Lukesta olisi mukava lukea enemmänkin. Nyt kun ollaan naimisissa asti niin luulisi juttua riittävän myös aviomiehestä ja parisuhteessa, mutta Luke on hyvin kiireinen töissään ja osallistuu tarinaan kunnolla vain parissa kohdassa.

Mukavaa lukemista joulushoppailukiireiden keskellä, mutta hieman olisi voinut tekstiä karsia :)

Himoshoppaaja-sarja:
 1. The Secret Dreamworld of a Shopaholic (2000) - Himoshoppaajan salaiset unelmat
 2. Shopaholic Abroad (2001) - Himoshoppaaja vierailla mailla
 3. Shopaholic Ties the Knot (2001) - Himoshoppaajan ratkaiseva askel
 4. Shopaholic & Sister (2004) - Himoshoppaajan sisko
 5. Shopaholic & Baby (2007) - Himoshoppaajan vauva
 6. Mini Shopaholic (2010) - Minishoppaaja
Sophie Kinsella Wikipediassa ja Minishoppaaja Adlibriksessä.

Tämän ovat lukenet myös Norkku, Sara ja Susa.

2 kommenttia:

 1. Huh, pakko tunnustaa, että mua puistattaa kirjojen tematiikka niin paljon, etten ole kyennyt edes ajattelemaan niiden lukemista - vaikka uskon, että ovat varmasti viihdyttäviä. Ehkä se johtuu siitä, että olen jossain määrin toipuva shopaholic itsekin ja ... no, on vaikea seurata kun edes fiktiivinen hahmo on yhtä pöljä kuin itse oli :D

  VastaaPoista
 2. Heh, Beckyllä ostosinnostus menee niin yli, että toivottavasti tuo ei ole todellisuudessa edes mahdollista :) Ja hauskasti ja hyvällä sydämellä on kaikki kirjoitettu kuitenkin ja Becky pääsee yleensä jollain tavalla pelastamaan tiukat tilanteet.

  Mutta jos Kinsella ei ole tuttu niin oma suosikkini on Kevytkenkäinen kummitus (Twenties Girl), sitä suosittelen ehdottomasti.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...