perjantai 30. joulukuuta 2011

Lukutoukan katsaus vuoteen 2011

Susa tuossa joulukuun alkupuolella heitti Järjellä ja tunteella blogissaan mukavan haasteen vuoden päätteeksi. 15 kysymykseen pitäisi vasta aina jollain tänä vuonna luetulla kirjalla. Monet muut tähän ovatkin jo vastanneet ja nyt sitten minäkin liityn mukaan. Hieman ovat haastavia jotkut näistä ja valinnat vaikeita, varsinkin kun haluaisin eri kirjoja mukaan. Mieli tekisi vastata esim Philippa Gregoryn Valkoisella kuningattarella mahdollisimman moneen kun siitä niin paljon pidin :) Lisähaasteena on vielä se, kun aloitin blogini vasta nyt syyskuussa niin en tietenkään muista yhtään, että mitä sitä ennen tuli luettua. Mutta katsotaan, kuinka tässä käy...

1. Minkä lukemasi kirjan olisit toivonut löytäväsi juuri joulupaketista tänä vuonna, ellet jo olisi lukenut sitä?
Walter Isaacson: Steve Jobs.

2. Mitä kirjaa suosittelisit ystävälle, joka ei ole lukenut paljoa, mutta kaipaisi lukuelämyksiä?
Rachel Vincent: Kissatyttö (+ loput 5 osaa sarjasta, jos innostuu). Siskoni ei lue juuri ollenkaan, hieman matkakirjoja mutta ei oikein muuta ja yritän tätä houkutella häntä lukemaan :)

3. Mikä kirja sinun teki mieli jättää kesken ?
Elizabeth Kostova: Historiantutkija. Tämä onkin jäänyt toistaiseksi kesken, mutta vakaa aikomus on saattaa luku-urakka loppuun jossain välissä...

4. Mikä kirja sai sinut vuodattamaan kyyneleitä?
Philippa Gregory: Valkoinen kuningatar

5. Minkä kirjan lukemista odotit ennakkoon eniten?
Becca Fitzpatrick: Langennut enkeli

6. Mikä kovasti pitämäsi kirja sai mielestäsi aivan liian vähän näkyvyyttä ja ns. blogisavuja?
Kuningatar Noor: Uskomaton elämäni. Tämä oli tosi hieno kirja ja juttuja siitä ei kovin helpolla löydy, mutta se nyt johtunee siitä kun kirja on 2000-luvun alusta.

7. Mikä kirja oli suurin pettymys?
Steve Alten: Mayojen testamentti. Ei tule mitään kunnon pettymyksiä nyt heti mieleen, joten ehkä tämä oli niistä pienistä pettymyksistä suurin.

8. Minkä kirjan ottaisit ainoaksi kirjaksi autiolle saarelle uudestaan...ja uudestaan luettavaksi?
En mitään yksittäistä kirjaa, niillä ei pitkälle pärjää! Pitäisi saada vähintään joku sarja mukaan, kuten Charlaine Harrisin Sookie Stackhouset tai J.R. Wardin Mustan tikarin veljeskunta. Nämä 2 taitavat olla lempisarjojani nykyään. Yleensä varaan kirjoja lomareissuun mukaan periaatteella yksi per päivä, on sitten valinnanvaraa lukemiseen.

9. Mikä kirja herätti sinulla eniten halua keskustella kirjan tapahtumista ja henkilöistä?
Philippa Gregory: Valkoinen kuningatar. Tuo "eniten" on vaikea. Top 3 sisältäisi Gregoryn Valkoisen kuningattaren lisäksi Isaacsonin Steve Jobsin ja kuningatar Noorin elämänkerran. Ja kaikki näistä ovat näemmä hieman erilaisia elämänkertoja, joten ne lienevät suosikkejani tähän kategoriaan.

10. Minkä kirjan sulkisit aikakapseliin avattavaksi sadan vuoden päästä täällä Suomessa?
Sophie Kinsella: Varsinainen talousihme. Mitään kotimaista ei nyt ollut listalla, joten tätä kysymystä piti hieman pohtia. Kinsella on tosi hyvä tämän ajan nuorten naisten maailman kuvaaja, tosin hyvin humoristisella tavalla. Joten sadan vuoden päästä hän voisi olla uusi ja hieman erilainen Jane Austen :)

11. Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan, ellei sitä jo ole tehty?
Suzanne Collins: Nälkäpeli (+ jatko-osat). Ja se leffa oli tulossa, jännittää millaisen tekevät kun lukiessa näin niin vahvasti mielessäni nämä tapahtumat jo kertaalleen :)

12. Minkä kirjan ns. jälkimaku oli niin voimakas, että mietit sitä vielä pitkään viimeisen sivun kääntämisen jälkeenkin?
Suzanne Collins: Matkijanärhi. Sanotaan nyt tähän tuo Nälkäpeli-trilogian päätösosa kun se sarjakokonaisuus kyllä pyöri mielessä ainakin, vaikka niin teki muutama muukin.

13. Mikä kirja oli suurin yllättäjä hienon lukukokemuksen myötä?
Walter Isaacson: Steve Jobs. Minulle eräs vuoden parhaista kirjoista ehdottomasti.

14. Mistä kirjasta et muista enää paljoakaan, vain lähinnä tunnelmia ja pätkiä sieltä täältä tapahtumista?
Cassandra Clare: Luukaupunki

15. Mitä kirjaa suosittelisit eniten muille kirjablogisteille?
Ryszard Kapuściński: Keisari

Meinasin vielä liittää tähän blogini Top 10 luetuimpien listauksen, mutta siellä onkin niin tiukkaa taistelua sijoista menossa, että ei voi vielä tietää lopullista järjestystä...

6 kommenttia:

 1. Hauska kuulla, että Valkoinen kuningatar oli sinulle noin suuri elämys. Kirja nimittäin odottaa hyllyssäni. :)

  VastaaPoista
 2. Pitäisiköhän minunkin jo vihdoin laittaa varaukseen tuo Valkoinen kuningatar ;)

  AIka kiehtova idea tuo että Sophie Kinsella voisi olla vähän kuin moderni Jane Austen!

  VastaaPoista
 3. Juu kaikki vaan heti Valkoista kuningatarta lukemaan, on se sen arvoinen! Ja se toimii hyvin yksinäänkin niin ei tarvitse jatkaa sarjaa sen pidemmälle, jos ei genre yleisemmin kiinnosta.

  Susa, nykyään kun on niin yllinkyllin tarjontaa jokaiselta kirjallisuuden alueelta niin mahdotonhan se on ennustaa, että ketä näistä arvostetaan vielä pidemmän ajan kuluttua. Mutta Kinsella saa omassa sarjassaan minun ääneni :)

  VastaaPoista
 4. Jos vain joskus saat Historiantutkijan loppuun, niin haluaisin kuulla, mitä siitä pidit.

  Valkoinen kuningatar alkoi jotenkin juuttua päähäni, pitäisi varmaan laittaa nimi muistiin ;)

  VastaaPoista
 5. Valkoinen kuningatar on munkin lukupinossa. Pitäisi vaan nyt ottaa se oikein esille. :D

  VastaaPoista
 6. Joo ehdottomasti tulee juttua Historiantutkijasta kun sen läpi saan kahlattua. Helmikuun alussa on lomareissu tiedossa, eli ehkä siellä sitten jos ei aiemmin.

  Marjiksen mielipiteitä Valkoisesta kuningattaresta tässä on odoteltu jo jonkin aikaa :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...