lauantai 1. lokakuuta 2011

Becca Fitzpatrick: Crescendo - Hush, Hush 2

Tulossa suomeksi 11/2011 nimellä Riitasointu.
Julkaistu 2010, 427 sivua.

Kävi sitten ilmi, että väärässä olin tästä Hush, Hush sarjasta. Crescendon tarina nimittäin jää aikalailla kesken, eikä tämä toimi enää itsenäisenä teoksena. Kannattaa siis lukea ehdottomasti tuo ykkösosa Langennut enkeli ensin ja varautua jatkamaan kolmoseen myös. Minä kuitenkin pidin tästä jatko-osasta enemmän kuin ykkösestä. Fitzpatrickin maailma ja sen henkilöt ovat nyt tuttuja ja tässä päästään paremmin heti heidän matkaansa mukana.

Edellisen kirjan tapahtumista on kulunut pari kuukautta ja Patch on edennyt langenneesta enkelistä Noran suojelusenkeliksi. He myös seurustelevat, mutta Noraa hieman häiritsee se, että enkeleiltä puuttuu tuntoaisti ja Patch ei fyysisesti tunne mitään. Arkkienkelit myös vahtivat Patchin tekemisiä tarkkaan ja Patch ei saisi olla liian läheisissä väleissä suojattinsa kanssa.

Nora saa heti alkuun kunnon riidan aikaiseksi ja he Patchin kanssa eroavat. Patch alkaa viettää aikaa Marcie Millarin (!) kanssa ja Nora taas hengailee vasta kaupunkiin palanneen lapsuudenystävänsä Scottin kanssa. Scott on kuitenkin muuttunut ja joutunut vaikeuksiin edellisessä asuinpaikassaan. Hän osaa myös keskustella ajatuksillaan ja edellisen osan lukeneet tietävät mihin se ominaisuus viittaa... Nora myös selvittelee tässä osassa isänsä kohtaloa ja etsii nimellä Black Hand tunnettua miestä. Niin ja joku taas haluaa tappaa Noran.

Crescendo oli hyvin viihdyttävä teos ja luinkin tämän nopeammin kuin ykkösosan. Välillä kyllä ihmettytti, että kuinka nuo satoja vuosia vanhat enkelit viihtyvät niin hyvin 15-vuotiaiden tyttöjen seurassa, mutta ehkä se on heille mukavaa vaihtelua :). Nefilit keräävät rivejään vastustamaan langenneita enkeleitä ja en osaa päättää kummalla puolella pitäisi olla. Tästä voisi kehittyä hyvin kiinnostava juonne seuraavaan kirjaan. Fitzpatrick ei ehkä parhaalla tavalla saa henkilöitään elämään paperilla, mutta siitä huolimatta kyseessä on hyvä kirja. Mielestäni Patch varsinkin jäi edelleen hahmona hieman liian etäiseksi, olin toivonut hänestä opittaisiin jo enemmän mutta ehkä ensi kerralla sitten...

Hush, Hush:

Tämä kirja suomeksi ja englanniksi Adlibriksessä.

Tämän on lukenut myös Cathy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...