lauantai 5. marraskuuta 2011

Becca Fitzpatrick: Silence - Hush, Hush 3

Julkaistu 2011, 438 sivua.
Tulossa 06/2012 suomeksi nimellä Hiljaisuus.

No niin, nyt on luettu tämä kolmas osa ja kyseessä ei olekaan trilogia, sillä tarina jää vielä tämän jälkeen kesken. Tutkin sitten hieman asiaa ja Fitzpatrick on ilmoittanut sarjan neljännen (ja tällä tietoa viimeisen) osan ilmestyvän englanniksi syksyllä 2012.

En halua spoilata juonta niille, jotka eivät Crescendoa ole vielä lukeneet, joten yritän olla varovainen yhteenvedossani. Silence jatkuu hieman erilaisissa tunnelmissa kuin mihin Crescendossa päädyttiin. Nora on kidnapattu ja Patch joutuu tekeemään sieppaajan kanssa huonon sopimuksen, joka vaikuttaa vahvasti koko kirjan tapahtumiin.

On syyskuun alku kun Nora vapautetaan ja hänen muistinsa on pyyhitty kokonaan lähes puolen vuoden ajalta. Eli Nora on unohtanut kaikki Langenneen enkelin ja Riitasoinnun tapahtumat ja myös Patchin. Tarina etenee pitkään Noran selvitellessä omaa lähihistoriaansa ja mitä huhtikuun jälkeen on oikein tapahtunut. Eli lukijankaan ei tarvitse kovin tarkaan muistaa näitä sarjan edellisiä osia, koska tapahtumia kerrataan hieman tarpeellisilta osin. Patch tekee taas kaikkensa suojellakseen Noraa, mutta tälläkään kertaa Nora ei suostu jäämään turvalliseen unhodukseen ja jatkamaan elämäänsä normaalimpaan suuntaan vaan haluaa valita oman tiensä.

Silence on ehkä paras Hush, Hush -sarjan osista tähän asti, tarina on hyvin kirjoitettu ja kiinnostava. Tämän osan lukemista en olisi halunnut jättää kesken edes yöunien ajaksi. Nora alkaa olla vahvempi hahmo ja pidän hänestä nykyään paljon enemmän. Muistinmenetys oli hyvä juonenkäänne, mutta hieman turhauttava siltä kannalta, että vanhoja tapahtumia kertaillaan yli kirjan puolenväliin asti. Cheshvan-kuukausi lähestyy ja täysi sota Nefilien ja langenneiden enkelien kesken näyttää väistämättömältä. Paljon enempää ei juonesta voikaan kertoa :)

Englanninkielisen takakannen teksti muuten antaa ihan väärän käsityksen tästä kirjasta, joten siihen ei paljoa kannata luottaa.

Hush, Hush:
 1. Hush, Hush (2009) - Langennut enkeli
 2. Crescendo (2010) - Riitasointu
 3. Silence (10/2011) - Hiljaisuus
 4. Book 4 (2H/2012)
Tämä kirja Adlibriksessä.

12 kommenttia:

 1. Hei!
  Onko sinulla jotain tietoa milloin mahtaa tulla suommennos?? Ikuinen uusien kirjasarjojen ärsyke :)

  VastaaPoista
 2. Anteeksi turha viesti... Huomasin että se lukeekin tuolla ylhäällä :)

  VastaaPoista
 3. Eipä mitään, kiva kun jätit merkin käynnistäsi. Risingshadow sanoo julkaisupäiväksi tällä hetkellä 4.6 ja Bookplus 6.8, joten hieman pitänee vielä seurailla tilannetta.

  VastaaPoista
 4. Ymmärtääkö tuota kirjaa hyvin englanniksi? Englannin taidolla jolla pärjäisi kyllä hyvin Englannissa/Amerikassa?

  VastaaPoista
 5. Kyllä uskoisin, ei tämän kirjan teksti erityisen vaikeaa ole. Tietysti jos ekaa kertaa lukee englanniksi niin onhan siinä oma haasteensa. Mutta yleensä ymmärrystä ei haittaa jos satunnaisesti joku sana jää välistä. Kannattaa kirjastosta kokeilla :)

  Pieni lukunäyte:

  As if on cue, the distant wail of sirens shrilled across the night. Jev grabbed Gabe under his arms, dragging him into the weeds on the far side of the alley. "On the back roads, at the right speed you can put a couple of miles between you and this place in no time."
  "I don't have a car."
  His eyes sliced into mine.
  " I walked here," I explained. "I'm on foot."
  " Angel," he said in a way that sounded like he sincerely hoped I was joking.

  VastaaPoista
 6. Minä ainakin ymmärsin ihan hyvin tekstiä. Ja siinä tulikin mieleen, onko tästä tulossa enään neljättä osaa? Toivottavasti olisi... :)

  VastaaPoista
 7. Juu on tulossa neljäs osa kun tarina jää vielä kolmosen jälkeen kesken. Nyt ton vikan, englanninkielisen osan ilmestymisajaksi ilmoitetaan lokakuu, tänä vuonna siis.

  VastaaPoista
 8. Moi :) Oletkos ostanut tuon kolmannenosan pokkarina vai miten olet sen lukenut? Sillä en itse löytänyt sitä mistään, vain kaksi ensimmäistä suomeksi. En jaksa odottaa kolmannen suomennosta joten aijon yrittää englanniksi :D

  VastaaPoista
 9. Joo, minulla on tämä hyllyssä:
  http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=0857072285

  On lähempänä kovakantisen kokoa kuin pokkaria, mutta ei turhan kallis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Eipä se kalliilta vaikutakkaan :)

   Poista
  2. Minä olin sen myös tilannut netistä, cdon.com:sta pokkarina. Ei ollut lainkaan kallis ja tuli nopeasti postiluukkuun. :)

   Poista
  3. Juu eivät nuo kovin pahoja hintoja yleensä ole, pokkareista varsinkaan. Ja netin ostopaikkoja ja hintoja on helppo vertailla :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...