lauantai 18. helmikuuta 2012

Ally O'Brien: Agentti

The Agency
Julkaistu 2008, suomennos 2010
Pokkari 383 sivua.

Emilie Le Masque Rouge -blogissa kirjoitti Agentista joku aika sitten ja silloin ajattelin, että pitääpä pistää tuo muistiin ja ottaa luettavaksi jos tulee vastaan jossain. Nyt sitten vuodenvaihteen kirja-aleista tarttui pokkari mukaan ja lomalla tuli lukaistua tämäkin läpi. Ally O'Brien on salanimi, jolla kirjoittavat yhdessä Brian Freeman ja Ali Gunn.

Tess Drake on sinkku kirjallisuusagentti Lontoossa. Hänen pomonsa Lowellin äkillinen kuolema aiheuttaa paljon ongelmia Tessille. Firman johtoon nousee Cosima Tate, jonka kanssa Tess ei ole väleissä ollenkaan, joten Tess joutuu pohtimaan uransa jatkoa. Lisäksi hän joutuu Lowellin kuolemaa tutkivien poliisien epäiltyjen listalle kun vaikuttaa siltä, että joku tarkoituksella haluaa lavastaa Tessiä syylliseksi. Omat sotkunsa kuvioihin tuo myös Tessin salarakas, naimisissa oleva Mr. Darcy.

Tarina Agentissa on hyvä ja kiinnostava, mutta ihan perinteistä chick littiä tämä ei kuitenkaan ole. En juuri naureskellut tätä lukiessa, joten esimerkiksi Sophie Kinsellalle ja Lauren Weisbergille Ally O'Brien -duo kyllä häviää, mutta on tällä omat hyvätkin puolensa vaikka tuo tekstin hauskuus jää vähemmälle. Useassa kohtaa huomasin, että tekstin oli tarkoitus olla hauskaa, mutta minulle se ei vaan toiminut kuten oli ajateltu. Liekö sitten mieskirjoittajan vaikutusta tuo, että ei ihan naisten jutut toimi niin kuin pitäisi. Juoni on hieman dekkarinomainen murhaselvittelyineen, joten minulle sopi kyllä sekin puoli.

Yleensä chick lit -kirjat on kirjoitettu kevyesti ja hyvällä sydämellä, mutta tämä oli hieman vakavampi tapaus murhineen ja kostoineen. Kieli oli myös yllättävän värikästä. Päähenkilöstä ei saanut kovin sympaattista kuvaa, hän oli miesten maailmaan sopiva kovapintainen ja hieman huonolla moraalilla varustettu alkoholisti.  Luin tämän kuitenkin kerralla nopeasti läpi ja hyvin uppouduin altaalla tarinaan mukaan, joten kyllä Ali ja Brian osaavat kirjoittaa hyvin. Kunhan vaan ne odotukset ovat kohdallaan :)

Tämä kirja Otavan sivuilla ja Adlibriksessä.

Agentin ovat Emilien lisäksi lukeneet myös Humisevalla harjulla, Aamuvirkku yksisarvinen ja Mari A.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...