sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Mario Reading: Maya-ennustus - Antichrist Trilogy 2

The Mayan Codex
Julkaistu 2010, suomennos 2011
527 sivua.

Toinen osa Mario Readingin Antikristus-trilogiasta jatkaa siitä mihin ensimmäisen kanssa jäätiin, eli näitä on hyvä lukea järjestyksessä.

Ensimmäisen osan lopuksi Adam Sabir sai lukea Nostradamuksen kadonneet säkeet ja nyt niiden selvittely johdattaa Sabirin ystävineen Meksikoon. Apulaisina tällä kertaa on nyt entinen poliisi Calque sekä Balen perheestä karannut tytär Lamia. Vastaan on nyt valjastettu koko Corpus Maleficus, Balen perhe. Kreivitär de Bale on koonnut kaikki suurperheensä erikoiset adoptiolapset yhteen tätä tehtävää varten.

Sabir on palannut kotiinsa Massachusettsiin Nostradamuksen aikakirjojen tapahtumien jälkeen ja tarina varsinaisesti käynnistyy siitä, kun kreivitär lähettää vanhimmat poikansa hankkimaan kadonneet ennustukset ja tappamaan Sabirin. Sabir pakenee Calquen ja Lamian kanssa Meksikoon, koska ennustusten ajankohta sitä vaatii. Samaan paikkaan kokoontuu muitakin tarvittavia ihmisiä ennustusten mukaisesti ja Balet seuraavat perässä saadakseen tarvittavat tiedot tulevan kolmannen antikristuksen suojelemiseksi.

Maya-ennustus on kirjana hyvä, mutta pettynyt olin siihen kuinka hitaasti osan oma tarina ja varsinkin Meksikoon liittyvä osuus pääsee liikkeelle. Sabir tavataan vasta reilusti yli 100 sivun jälkeen ja Meksikoon päästään kirjan puolivälissä. Siitä lähtien juoni on kyllä hyvä, eli loppupuolisko kirjasta oli ainakin minulle paljon parempi ja juuri sitä mitä Readingilta odotinkin. Alkupuolisko oli hyvin samaa jahtia kuin edellinenkin osa, eli ei tuonut paljoa uutta tarinaan.

Balen perhe on tällä kertaa isommassa osassa ja jokaiseen adoptiolapseen saadaan jonkunlainen katsaus, muutamaan hieman syvempikin. Edellisestä osasta tutut mustalaiset elävät omaa elämäänsä Euroopassa, eli eivät juuri ole mukana tällä kertaa. Intiaanien kärsimyksistä espanjalaisten käsissä kerrotaan hyvin koskettavasti ja heidän kulttuurin ja kirjallisuuden tuhoaminen uskonnon nimissä on uskomattoman julmaa. Tämä olikin mielestäni Maya-ennustuksen parasta antia ja enemmänkin olisin aiheesta mielelläni lukenut, vaikka se järkyttävästi olikin kerrottu.

Hieman häiritsevää oli sinä-muodossa väleissä kerrottu tarina erään hahmon matkasta Meksikon tapahtumapaikalle. Reading on halunnut ilmeisesti erottaa tämän selkeästi muusta kerronnasta, mutta ainakaan suomeksi sinä-kerronta ei kuulosta luonnolliselta. Tälläkin kertaa Reading kertoo tarinansa vain sopivaan pysähdyspaikkaan asti, eli trilogian viimeinenkin osa pitää lukea, sen verran paljon avonaisia asioita vielä on.

Antichrist Trilogy:
  1. The Nostradamus Prophecies - Nostradamuksen aikakirjat
  2. The Mayan Codex - Maya-ennustus
  3. The Third Antichrist - Kolmas Antikristus
Maya-ennustus Kariston sivuilla ja Adlibriksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...