tiistai 21. helmikuuta 2012

L. J. Smith: Sielunkumppani - Vampyyripäiväkirjat 2

The Struggle - The Vampire Diaries 2
Julkaistu 1991, suomennos 2011
191 sivua.

Vaikka luin ensimmäisen osan Lisa Jane Smithin Vampyyripäiväkirjoista vasta viime kuussa, olin silti hieman ihmeissäni aluksi kun Sielunkumppanissa hypätään suoraan mukaan tarinaan siihen, mihin edellisessä jäätiin. En kovin hyvin muistanut enää tuota edellisen loppua, joten pieni kertaus tai esittely olisi ollut hyvä. Sielunkumppani jää muuten myös aikalailla kesken, eli ehkä näitä kolmea ensimmäistä teosta pitäisikin ajatella vaan yhtenä tarinana, joka on jaettu kolmiin kansiin.

Elena tietää nyt, että Salvatoren veljekset ovat vampyyrejä ja osaa varoa Damonin ilmestymisiä korpin muodossa. Stefania epäillään yleisesti Korpinmustan kuolemista, jotka Elena nyt tietää olleen Damonin käsialaa. Se, että poikaystävä on murhaepäiltynä vaikuttaa vahvasti Elenan suosioon koulussa, mutta nyt Elena ei olekaan valmis luopumaan Stefanista saadakseen ihailijansa takaisin. Damon myös pyörii Elenan ympärillä kiinnostuneena ja saa apuja yllättävältä taholta. Korpinmustassa Elenan kadottama päiväkirja nousee nyt isoon rooliin ja sen paljastuksia aiotaan käyttää Elenaa ja Stefania vastaan.

Sielunkumppani olisi tosiaan hyvä lukea aika pian Korpinmustan jälkeen, kun on vielä tapahtumat tuoreessa muistissa. Elena on nyt mukavampi ihminen siinä, kuinka vahvasti hän puolustaa Stefania, vaikka joutuu itse siitä kärsimään. Toisaalta taas hän salailee tärkeitä asioita turhankin paljon, varsinkin Stefanilta, mutta maksaa kyllä näistä virheistään apuja tarvitessaan. Tv-sarjassa suosikkihahmoni oli ehdottomasti Damon, mutta näissä kirjoissa Damonia ei ole vielä juuri oppinut tuntemaan, joten ei hänestä osaa vielä niin välittääkään. Ja lisäksi Damon on vielä aikalailla vaan se tarinan pahis, hänestä ei juuri sen monipuolisempaa kuvausta ole ollut.

Tarina oli mukavan vauhdikas ja koko ajan tapahtui jossain eikä tylsiä suvantoja juuri ollut. Tähän kyllä vaikuttaa myös kirjan tiivis rakenne, 190 sivun aikana ei ole paljoa aikaa pysähtyä kuvailemaan maisemia. Kirjana tämä oli parempaa luettavaa kuin ykkösosa ja jatkan mielelläni piakkoin Verivalaan. Ja täytyy tosiaan pitää kiinni siitä, että tuo tapahtuu pian, sillä Korpinmustasta ei ainakaan jäänyt mieleen juuri mitään :)

The Vampire Diaries - Vampyyripäiväkirjat:
 1. The Awakening (1991) - Korpinmusta (2010)
 2. The Struggle (1991) - Sielunkumppani (2011)
 3. The Fury (1991) -  Verivala (2011)
 4. Dark Reunion (1992) - Pimeän piiri (2011)
 5. The Return: Nightfall (2009) - Uusi aika: Suden hetki (2011)
 6. The Return: Shadow Souls (2010) - Uusi aika 2: Varjosielut (02/2012)
 7. The Return: Midnight (2011) - Uusi aika 3: Sydänyö (05/2012)
 8. The Hunters: Phantom (2011)
 9. The Hunters: Moonsong (03/2012)
 10. The Hunters: TBA
(kursiivin The Hunters haamukirjoittajan työtä)

Tämä kirja Adlibriksessä.

Lisää Sielunkumppanista: KirjamielelläKirjapinot, Saraseeni ja Kirjaretket

2 kommenttia:

 1. Itsellä oli aivan sama tilanne, että en meinannut saada kiinni, mitä ensimmäisessa osassa tapahtui, kun jatkoin kakkoseen. Kolmonen jatkaa hyvin samalla linjalla suoraan siitä, mihin tämä osa jäi! : )

  Itse olen huomannut, että sarja paranee osa osalta. Itselläni olisi tällä hetkellä kuudes osa lukupinossa odottamassa käsittelyä (kuten moni muukin kirja!) : )

  VastaaPoista
 2. Sain vasta kolmannen osan luettua ja olen kyllä samaa mieltä, että tähän asti jokainen uudempi osa on ollut edellistä parempi.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...