tiistai 28. helmikuuta 2012

L. J. Smith: Verivala - Vampyyripäiväkirjat 3

The Fury - The Vampire Diaries 3
Julkaistu 1991, suomennos 2011
208 sivua.

Verivala on Lisa Jane Smithin alkuperäisen Vampyyripäiväkirjat -trilogian lopetusosa ja tässä suoraan Korpinmustan ja Sielunkumppanin läpi jatkunut tarina saa vihdoin päätöksensä. Matkaan hypätään taas suoraan Sielunkumppanin dramaattisen lopun kuvioihin, joten edellinen osa on hyvä olla tuoreessa muistissa tätä aloittaessa.

Fell's Churchissa tapahtuu jotain erikoista, koirat hyökkäävät ihmisten kimppuun ja eläimet käyttäytyvät muutenkin oudosti. Elena tuntee, että kaupunkiin on asettunut jonkin tuntematon, mutta voimakas ja paha olento, joka tuntuu haluavan aiheuttaa tuhoa ja kaaosta ympärilleen. Elena ystävineen - ja tällä kertaa jopa Damonin avustamana - aikoo selvittää tämän heidän Toiseksi Voimaksi kutsumansa arvoituksen pelastaakseen kaupunkinsa.

Tuo Sielunkumppanin loppu olikin aikamoinen ylläri ja sen takia nyt Verivalassa ollaankin aika erilaisissa tunnelmissa kuin aiemmin. Elena saa kasvaa paljon koko tarinan alkuun verrattuna ja pääasiassa huolehtii jo enemmän muista kuin itsestään. Tällä kertaa hän saakin jo koko kaupungin huolenaiheekseen ja joutuu luopumaan siitä mitä itse haluaisi suojellakseen läheisiään.

Tämänkin kirjan loppu yllättää ja jättää kyllä sellaiseen paikkaan, että ei ole ihan helppo keksiä, että miten tuosta jatko tarinalle oikein lähtee liikkeelle. Tosin sen verran tiedän, että Pimeän piirissä päiväkirjaa pitää vuorostaan Bonnie, joten hieman erilainen osa lienee tiedossa seuraavana. Lopussa korjaillaan ja selitellään myös edellisten osien avoimia asioita ja tarkoituksellisia väärinymmärryksiä, mutta ihan kaikkea ei Smith kuitenkaan vielä selitä. Eli jotain pientä on vielä pitämässä mielenkiintoa yllä jatkaa seuraavaan kirjaan, vaikka tähänkin osaan sarjan lukemisen voisi hyvin lopettaa.

Vampyyripäiväkirjat on kiva ja vauhdikas sarja, jossa tapahtuu paljon suht lyhyissä kirjoissa, joten kai sitä tulee vielä jatkettua näiden parissa, sen verran mukavaa luettavaa nämä kuitenkin ovat. Toistaiseksi kirjat ovat myös parantuneet koko ajan, joten hieman heikomman alun jälkeen tuo on hyvin positiivista.

The Vampire Diaries - Vampyyripäiväkirjat:
  1. The Awakening (1991) - Korpinmusta (2010)
  2. The Struggle (1991) - Sielunkumppani (2011)
  3. The Fury (1991) -  Verivala (2011)
  4. Dark Reunion (1992) - Pimeän piiri (2011)
  5. The Return: Nightfall (2009) - Uusi aika: Suden hetki (2011)
  6. The Return: Shadow Souls (2010) - Uusi aika 2: Varjosielut (02/2012)
  7. The Return: Midnight (2011) - Uusi aika 3: Sydänyö (05/2012)
  8. The Hunters: Phantom (2011)
  9. The Hunters: Moonsong (03/2012)
  10. The Hunters: Destiny Rising (10/2012)
(kursiivin The Hunters haamukirjoittajan työtä)
Tämä kirja Adlibriksessä.

Lisää tästä kirjasta: Kirjamielellä, Kirjaretket, Kirjapinot ja Saraseenin maailma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...