keskiviikko 2. toukokuuta 2012

MaryJanice Davidson: Undead and Unwed - Undead 1

Julkaistu 2004
Pokkari 260 sivua (+ lukunäyte Undead and Unemployed -kirjasta)

En todellakaan etsinyt lisää uutta lukemista, mutta niin siinä vaan sitten kävi, että tämä MaryJanice Davidsonin Undead-sarjan avausosa tarttui kirjastosta mukaan. Aihe vaikutti kiinnostavalta ja genreä - paranormaalia chicklittiä - oli pakko kokeilla. Undead-kirjoja on tämän mennessä julkaistu 10 ja lisää on tulossa. Tosin nämä näyttäisivät olevan mukavan kokoisia pieniä pokkareita, alle 300-sivuisia, joten edessä ei ole mikään mahdoton urakka, jos aiheesta innostuu enemmän.

Betsy (Elizabeth) Taylorin kuolinpäivä on mennyt alusta asti pieleen. Ensin hän myöhästyy töistä taas kerran ja sitten hän saa potkut sihteerintyöstään, kun firmasta pitää vähentää väkeä. Kotiin päästyään Betsy kuulee, että hänen isänsä ja äitipuolensa eivät pääse hänen synttärijuhliinsa ja juhlat täytyy muutenkin siirtää. Päivän kuitenkin kruunaa se, kun Betsy lähtee ulos lumisateeseen kissansa perään ja jää auton alle ja kuolee.

Betsy herää arkusta omissa hautajaisissaan, onneksi ennen kuin tilaisuus on ehtinyt alkaa. Hän yrittää ensin tappaa itseään uudelleen useilla eri tavoilla, mutta hyväksyy kokeilujen jälkeen olevansa kuolematon ja lopulta hoksaa olevansa vampyyri. Paluu takaisin kuolleista ei ole ihan helppoa ja ikäviä yllätyksiä tulee eteen, kuten se, että äitipuoli on varastanut kaikki Betsyn rakkaat designerkengät. Betsy kokeiluissaan huomaa, että perinteiset vampyyrimyytit eivät päde häneen, mutta kun hänet kaapataan tapaamaan vampyyrien pomoa Nostroa, Betsy huomaakin olevansa hyvin poikkeuksellinen vampyyri. Nostron kanssa Betsy ei pääse väleihin, koska tämä odottaa suoraa alamaisuutta ja Betsy taas mielummin sanoo tälle Draculan matkijalle suorat sanat. Onneksi paikalla on myös herkullinen Sinclair, joka lupaa auttaa Betsyä alkuun vampyyrinä olemisessa. Tosin Sinclair apulaisineen haluaa Betsystä vampyyrikuningattaren.

Undead and Unwed oli aivan ihana kirja. Yritän lukea jokseenkin monipuolisesti, mutta tämä paranormaali chicklit toimii kyllä minun kohdallani todella hyvin. Betsy on hauska, suorapuheinen ja pirteä sankaritar ja hän avoimesti kertoo ystävilleen tapahtumista ja itsestään eikä salaile edes vampyyrijuttuja. Betsystä ei ehkä todellisuudessa olisi niin helppo pitää, hän on kaunis entinen malli, materialisti ja hieman itsekäs, mutta jotenkin nämä asiat eivät tarinassa häirinneet. Betsyn suhde äitipuoleensa Antoniaan on surkea, josta kertoo jo Betsyn tälle antama lempinimi the Ant, eli muurahainen. Tästä saadaankin paljon iloa irti, esimerkiksi kun Betsy pääsee kostamaan kenkävarkauden. Betsyllä on muutenkin hauskoja lempinimiä kirjan hahmoille.

Miehiä mukana on muutama, poliisi Nick, lääkäri Marc ja vampyyri Sinclair, mutta heti Sinclairin esittelystä käy ilmi, että hän on Betsyn tuleva varsinainen kiinnostuksen kohde. Davidsonilla on tekstissä mukana useampi hieman erilainen seksikohtaus, mutta romantiikkaa ei tässä ykkösosassa ole paljoa. Betsy keskittyy vielä Sinclairin inhoamiseen ja välttelyyn eikä varsinkaan halua kuningattaren roolia, joten seuraaviin osiin jää tältä alueelta paljon jatkokehittelyn varaa. Undead and Unwed on mukavaa, kevyttä ja hyväntuulista viihdettä, tyyliin Sookie Stackhouse + himoshoppaaja.

Undead / Queen Betsy -sarja:
 1. Undead and Unwed (2004)
 2. Undead and Unemployed (2004)
 3. Undead and Unappreciated (2005)
 4. Undead and Unreturnable (2005)
 5. Undead and Unpopular (2006)
 6. Undead and Uneasy (2007)
 7. Undead and Unworthy (2008)
 8. Undead and Unwelcome (2009)
 9. Undead and Unfinished (2010)
 10. Undead and Undermined (2011)
 11. Undead and Unstable (06/2012)
MaryJanice Davidsonin sivut ja tämä kirja Adlibriksessä.

5 kommenttia:

 1. Tämä vaikuttaa ihan mielenkiintoiselle, harmi kun ei ole vielä (?) suomennettu.

  VastaaPoista
 2. Hei, täähän ois just mulle. Täytyykin heti tsekata, josko löytyisi kirjastosta.

  VastaaPoista
 3. Nafisan, hyvin voisi joku ottaa julkaistakseen tämänkin sarjan nyt vampyyrihuumassa :) Kyllä tämä kuitenkin monet muut voittaa mennen tullen.

  Anu, yllättävän vähän näitä näyttää olevan kirjastoissa, täälläkin koko HelMet-alueella vain muutama kappale per kirja.

  VastaaPoista
 4. Ei löytynyt kirjastosta. Harmi, kuullosti kiinnostavalta kirjalta :(

  VastaaPoista
 5. No, aina voi kysäistä omasta kirjastosta onnistuisiko kaukolaina ja paljon sellainen maksaa. Adlibriksessä nämä pokkarit ovat hieman alle 8e/ kpl, mutta kyllä niillekin hintaa kertyy, jos koko sarjan meinaa hankkia.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...