lauantai 5. toukokuuta 2012

Andrea Kane: Kahdesti kadonnut

The Girl Who Dissapeared Twice
Julkaistu 2011, suomennos 2012
363 sivua.

Andrea Kane on minulle uusi tuttavuus, mutta kirjoja hän on kirjoittanut jo pidemmän aikaa. Koska Kanen kustantaja on Harlequin, niin ei olekaan kovin helppa selvittää, että onko tämän teoksia suomennettu aiemmin, mutta en nyt ainakaan nopealla haulla löytänyt mitään.

Kahdesti kadonnut keskittyy Forensic Instincts -nimiseen yksityiseen firmaan, jonka huipputiimi selvittelee rikoksia ilman poliisin byrokratiaa. Firmaa vetää Casey Woods, profiloija, joka on kerännyt ympärilleen parhaita ammattilaisia, kuten entisen erikoisjoukkojen jäsenen ja teknologianeron. Casey saa uuden toimeksiannon kun tuomari Hope Willisin 5-vuotias tytär Krissy kaapataan.

Mukana kidnappausta tutkimassa ovat jo paikallispoliisien lisäksi FBI:n tutkijat, joten Caseyn tiimeinen täytyy pysyä hyvissä väleissä muiden tutkijoiden kanssa. Hope Willisin kaksoissisko Felicity kaapattiin lapsena sängystään ja Felicityä ei ikinä löydetty. Hopen kohdalla hän on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen lapsensa takaisin ja siksi hän haluaa myös Forensci Instinctsin mukaan etsintöihin. Johtolangat ovat vähissä, mutta sinnikkäällä työllä paljon kaikenlaista tapaukseen liittyvistä ihmisistä, mutta se ei auta tuomaan Krissyä takaisin kotiin, kunnes lähdetään tutkimaan kahden lapsikaappauksen yhteneväisyyksiä.

Ensinnäkin pakko kommentoida kirjan nimeä. Tässä on kyse kahdesta eri kaappauksesta, Felicityn ja Krissyn, joten nimi on virheellinen, kun ei kukaan ole kadonnut kahta kertaa. Tosin alkuperäinen nimi The Girl Who Dissapeared Twice on vielä pahempi, enkä millään usko sen olevan kirjailijan keksintöä - hänen nyt ainakin luulisi tienneen mitä on kirjoittanut. Nimestään huolimatta Kahdesti kadonnut on oikein hyvä kirja ja positiivinen yllätys. Parasta oli päästä tutustumaan Forensic Instincts -firman porukkaan ja toimintatapoihin lähietäisyydeltä. Kaikki kirjan tutkimukset on huolella suunniteltu ja kaikki on tapahtumat ovat hyvin uskottavia ja tuntuukin, että kirjailija on todella perehtynyt aiheeseensa.

Pieni pettymys oli taas tämänkin kanssa se, että keksin loppuratkaisun hieman liian aikaisin. Nyt se ei kuitenkaan kauheasti haitannut, koska juonessa oli silti vetoa ja Caseyn matkassa oli mukavaa, vaikka hän olikin nyt hieman hitaampi. Forensics Instinctsin porukka oli itseasiassa niin hyvin kuvattu pienine historioineen, että piti ihan tutkia, että onko heistä kirjoitettu enemmänkin. Tämä Kahdesti kadonnut taitaa kuitenkin olla tämän tiimin ensiesittely ja Kanen sivuilta olin ymmärtävinäni, että heistä kertovia kirjoja saattaisi olla tulossa lisää. Minä ainakin mielelläni lukisin näitä enemmänkin. Suosittelen, varsinkin sellaisille lukijoille, jotka eivät itse yritä ratkaista rikosta lukiessaan :)

Kahdesti kadonnut Harlequinin sivuilla ja englanniksi Adlibriksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...