tiistai 17. tammikuuta 2012

Rachel Vincent: Uusi alfa - Kissojen kesken 6

Alpha - Shifters 6
Julkaistu 2010, suomennos 2012
445 sivua.

Uusi alfa on Kissojen kesken -sarjan päätösosa, joten tämän lukemisen myötä pitää sanoa hyvästit pitkäaikaiselle suosikki-sankarittarelleni Faythe Sandersille. Hieman haikealta tuntuu, sillä olen odottanut näitä pokkareita aina innolla ja tämä on ollut poikkeuksellisen hieno ja viihdyttävä sarja. Harlequin on muuten harmittavasti kutistanut pokkarien leveyttä, joten tämä uusin ei ole samankokoinen aiempien osien kanssa.

En halua kertoa juonesta paljoa ja koitan välttää isompia spoilereita aiempia osia lukemattomille. Faythea valmistellaan tulevaa alfan roolia varten ja hän joutuu ottamaan jo paljon vastuuta laumastaan ja tapahtumista. Äänestys ihmiskissojen reviirineuvoston johtopaikasta sarjan pahiksen ja Faythen isän välillä tapahtuu ja asiat alkavat nopeasti mennä reilusti huonompaan suuntaan. Pitkään valmisteltu suuri yhteenotto ihmiskissojen eri ryhmittymien välillä nähdään vihdoin, mutta ennakoitua suuremmin panoksin ja paljon ehtii tapahtua ennenkin sitä.

Uudessa alfassa aiempien osien juonien avoimia asioita kootaan yhteen loppuratkaisuun, mikä on hyvä piirre ja sarjan lopetukseksi tämä teos onkin esimerkillinen. Vincent on tehnyt huolellista työtä sitoakseen kaikki langat yhteen ja tämän osan luettua jää fiilis, että kaikki asiat on suht hyvin käsitelty ja selviä. Muun muassa Faythen huonoon seuraan joutunut veli Ryan haluaa takaisin kotiin, uusi yhteenotto edellisestä osasta tutun Colin Deanin kanssa on taas edessä ja Faythen pitää vihdoin tehdä valintansa Jacen ja Marcin välillä. Aiempiin tapahtumiin viitataan useamman kerran, varsinkin siinä mielessä, että vanhoista rikkomuksista joutuu aina maksamaan jossain vaiheessa.

Vincent on taas keksinyt hienoja käänteitä mukaan hankaloittamaan Keskietelän lauman ja Faythen tietä, joten omaakin sisältöä ja tapahtumia riittää tässä osassa. Juoni on yllätyksellinen ja Faythe joutuu tällä kertaa todella koville. Onneksi Faythekin on neuvokas ja osaa yleensä pitää puolensa lähes kenen kanssa tahansa. Minulle tämä viimeinen taitaa nousta jopa koko sarjan parhaaksi osaksi. Vincentin teoksia tekisi näiden jälkeen mieli lukea enemmänkin. Hieno sarja ja kokonaisuus ja suosittelen ehdottomasti tutustumaan näihin, jos eivät vielä ole tuttuja.

Shifters/ Kissojen kesken:
 1. Stray - Kissatyttö
 2. Rogue - Saalistaja
 3. Pride - Syytetty
 4. Prey - Kaappaus
 5. Shift - Myrskylinnut
 6. Alpha - Uusi alfa
Tämä kirja Harlequinin sivuilla ja Adlibriksen englanninkielinen versio.

10 kommenttia:

 1. Mistä sie ostit tuon uusimman?! Miekii haluun! Olen sitä odotellut, mutta Harlequinilla ei ole?! :O

  VastaaPoista
 2. Kestotilaajille nämä tupsahtavat postiluukkuun noin kuukautta ennen kun tulevat kauppoihin :) Eli helmikuussa vasta myynnissä laajemmin.

  VastaaPoista
 3. Oi että, saa siis kituutella sinne asti :D Olen kyllä monesti miettiny et jos liittyis tuohon harlequiniin niin ois kaikista helpoin :)

  VastaaPoista
 4. Olen lukenut nyt kaikki nämä Harlequinin paranormal romance -kirjat, joten minulle sopii hyvin olla tilaajana. Mietin kyllä jo hieman, että lopettaisin tuon ja ostaisin vain todella kiinnostavat, mutta nyt kun tiputtivat ilmestymiset vain joka toiseen kuukauteen niin voin hyvin ottaa kaikki ainakin vielä toistaiseksi.

  VastaaPoista
 5. Ai nytkö niitä ei tule enää joka kuukausi? :O Onpas tyhmää jotenkin... Itsekin olen tällä hetkellä lukenut vain tätä sarjaa ja Manalan valtiaita. Niihinkin tulee jatkoa vasta kesäkuussa :/

  VastaaPoista
 6. Nykyään julkaisutahti on 2 kirjaa joka toinen kuukausi, kaupoissa aina parillisina kuukausina. Helmikuun kirjat ovat tämä & Julie Kagawan Rautakuningatar ja seuraavat sitten Maggie Shaynen Hämärän reunalla ja P.C. Castin Elphamen valinta.

  Minäkin tykkäsin Manalan valtiaista paljon ja innolla odottelen jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeeee ! tää on ihan paras sarja & odotan jo innolla et saan ton päätös osan , harmi vaan et sit se loppuu kokonaan :( mutta kiitos ,en löytäny tota kirjaa mistään !

   Poista
 7. Kiva, että oli hyötyä. Olisi kyllä hyvä, jos Harlequin ottaisi oppia muilta kustantajilta ja ilmoittelisi hyvissä ajoin etukäteen, että mitä on tulossa ja milloin :)

  VastaaPoista
 8. Nuin! Uuden Alfan viimeinen sivu luettu, ja ny on tyhjä olo! Haikeana joudun jättämään hyvästit Faythelle ja hänen laumalleen! Itse ihastuin tähän kirjasarjaan jo heti ensimmäisen kirjan luettuani. Faythen seikkailuja lukiessa on saanut nauraa, itkeä ja huokailla syvään.. Tämä viimeinen oli todellakin ehkä kaikkein koskettavin kaikista kirjoista, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin! Tahtoo lisää tätä!!

  VastaaPoista
 9. Tulihan sitä melkein vuosi vietettyä tiiviiseen tahtiin Faythen seikkailuja seuraten, eli haikeat olivat jäähyväiset täälläkin. Toivottavasti Hqn jatkaa Rachel Vincentin kirjojen suomentamista :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...