keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Cassandra Clare: City of Glass - The Mortal Instruments 3

Suom: Lasikaupunki - Varjojen kaupungit 3
Julkaistu 2009, suom 2011
541 sivua.

Tuli sitten luettua suoraan kakkososan perään tämä ensimmäisen Varjojen kaupunkien trilogian päätösosa. Tämäkin tarina on suoraa jatkoa taas edelliselle osalle, eli järjestyksessä pitää nämä lukea.

Clary on saanut tietää miten voi auttaa äitiään, ja tätä varten hänen pitäisi päästä Idrisin Alicanteen, Varjometsästäjien kotikaupunkiin. Jace kuitenkin tekee parhaansa suojellakseen Clarya ja jättääkseen tämän pois matkasta, sarjan pääpahis Valentine kun on myös suuntaamassa Alicanteen kolmatta Muutoksen välinettä (engl: Mortal Instrument) varten. Clary joutuu siten suutuksissaan keksimään itselleen oman tiensä Idrisiin ja saattaa samalla itsensä ja muitakin vaaraan sen vuoksi.

Olen aiempienkin teosten kohdalla maininnut, kuinka päähenkilö Clary on mielestäni ollut jokseenkin ärsyttävä, kun hän suinpäin syntäilee vaaraan ja aiheuttaa muille ongelmia äkkipikaisuuksissaan. Tällä kertaa ilostuin, kun kirjan alkupuolella Clary saakin kunnon puhuttelun Jacelta juuri näistä syistä. Tosin myöhemmin kyllä selitellään ja pyydellään anteeksi puheita. Clary kuitenkin kasvaa ja oppii enemmän omista voimistaan ja tekee hyvinkin oman osansa saadakseen luotua yhteistä rintamaa Valentinea vastustamaan.

Tässä kirjassa tutustutaan Sebastianiin, Jacen kasvattiperheen sukulaispoikaan, jolla onkin aika iso rooli Lasikaupungissa. Tuo osa juonesta ei kuitenkaan toimi mielestäni parhaalla mahdollisella tavalla. Jo edellisessä osassa annettiin paljon selkeitä vinkkejä näistä tulevista juonenkäänteistä ja nyt mennään jo niin pitkälle, että henkilöt tuntuvat suorastaan tyhmiltä, kun eivät näitä vihjeitä tajua sitten millään. Ennalta-arvattavuus siis pilaa hieman lukukokemusta, pidän enemmän nokkelista kirjoista, joissa saa yllättyä lopussa tai fiksut päähenkilöt päättelevät asioita, joita en itse lukiessani ole vielä hoksannut.

Kuitenkin kaikenkaikkiaan tämäkin on hyvä kirja. Tarina on vauhdikas ja viihdyttävä, Idris on paikkana mielenkiintoinen ja hahmojen seikkailuja on mukava seurata. Eli suosittelen niille, joita tämä genre muutenkin kiinnostaa. Ja tarina saatetaan tässä loppuun - melkein. Pari pientä juttua jättää hieman ovea auki jatko-trilogialle.

The Mortal Instruments:

Tämä kirja Adlibriksessä.

4 kommenttia:

 1. Itse kirjoitin juuri tänään myös tästä oman juttuni, samoilla fiiliksillä :)

  VastaaPoista
 2. Jutustasi tuli kyllä fiilis, että taisit tykätä tästä hieman enemmän kuin minä :)

  VastaaPoista
 3. Oi, tämä vaikuttaa juuri sellaiselta sarjalta, joka voisi kiinnostaa. Kiitos paljon, että toit tällaisen tietoisuuteeni! :) En ole vielä muualla törmännyt tähän.

  VastaaPoista
 4. Kiva, että löysit jotain uutta kokeiltavaa! Tuo on kyllä hyvä sarja, joten kannattaa ehdottomasti testata, jos vaan aihe kiinnostaa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...