sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

J. R. Ward: Covet - Fallen Angels 1

Julkaistu suomeksi nimellä Halu - Langenneet enkelit 1
Julkaistu 2009, suomennos 2012
Pokkari 474 sivua (+ näyte kirjasta Lover Mine)

J. R. Wardin aiemmasta sarjasta Mustan tikarin veljeskunta (Black Dagger Brotherhood, BDB) olen pitänyt paljon, varsinkin sen alkupään teoksista. Uudempi sarja Langenneet enkelit sijoittuu samaan maailmaan ja kaupunkiin, eli New Yorkin Caldwelliin, kuin BDB. Lisäksi jonkinlaisia crossovereita on ilmeisesti luvassa, joten lienee parempi lukea näitä kirjoitusjärjestyksessä BDB-kirjojen väleissä.

Jim Heron on kompromissivalinta erikoiseen tehtävään. Hän saa yrittää pelastaa 7 sielua kuolemansynneiltä pelissä, jossa vastakkain ovat enkelit ja demonit ja palkintona koko ihmiskunnan kohtalo. Jim saa uuteen hommaansa hyvin lyhyen johdatuksen ja on itsekin hieman hämillään koko työstä, mutta ensimmäinen kohde on kuitenkin selvä, paikallinen varakas rakennuttaja Vin diPietro. Onneksi Jim on ollut töissä Vinin rakennustyömaalla, joten sitä kautta hän tuntee tapaustaan hieman, mutta silti alkuun on aika selvittäminen siinä, että mikä Vinin elämässä on niin pahasti pielessä, että hänen sielunsa on vaarassa.

Vinin suhde malli-tyttöystäväänsä Devinaan on hieman huonossa jamassa ja asioita hankaloittaa vielä kuvioihin mukaan tuleva uusi ihastus. Juttu kuitenkin mutkistuu koko ajan ja kumpikin osapuoli, sekä enkelit että demonit, tuppautuvat salakavalasti mukaan operaatioon. Myös Jimin oma menneisyys nousee vaikuttamaan asioihin, mutta eipä ihan puhtoinen kaveri kummallekin osapuolelle olisikaan kelvannut riidan ratkaisijaksi.

Tässä Langenneiden enkelien avauksessa ei viittauksia BDB:n hahmoihin tai tapahtumiin juuri ole, paitsi pieni maininta Rehvengen klubista ja joku Koston rakastajassa vilahtanut hahmo. Eli tämän ensimmäisen osan voi hyvin lukea tietämättä mitään BDB-maailmasta. Nyt ollaan pääasiassa Caldwellin ihmisten parissa ja he nyt eivät vampyyreista niin tiedäkään. Asetelma on siis se, että Jim saa 7 tilaisuutta pelastaa ihmisen ja tämän sielun, joten tasapeli ei ole mahdollinen, mutta tappioitakin lienee tulossa, muutenhan homma olisi neljällä kirjalla selvä. Nyt kyllä hieman mietityttää se, että miten Ward oikein lopettaa tämän sarjan, varsinkin kun kyseessä on myös BDB:n maailma. Tuloksena kun pitäisi olla joko enkelten puolen voitto ja taivas maan päällä, tai demonien helvetillinen maailma.

BDB-sarjaa suomeksi luettuani halusin kokeilla Wardia englanniksi, joten siitä tämä kielivalinta. Aiemmissa Wardin suomennoksissa varsinkin joskus kirosanasanavalinnat ja muu tälläinen rankempi teksti on kuulostanut vähän oudolta välillä, mutta nyt en kuitenkaan Covetin kanssa juuri kiinnittänyt kieleen huomiota vaikka tarkoitus oli. Mutta ehkä se on hyvä piirre. Juoni taas oli ihan ok, ei ollenkaan niin vetävä kuin BDB-sarja heti alusta, mutta kyllä tätäkin lukee. Romantiikkaa oli mukana aika vähän ja seksiäkään ei liikaa - loppupuolella meni ehkä hieman eräs parisuhde imeläksi - eli aika tyypillistä Wardia.

Ainakaan vielä en siis innostunut ihmiskunnan kohtalonpelistä yhtä paljon kuin vampyyriveljeskunnan taisteluista, mutta Jim vaikutti kuitenkin ihan hyvältä ja mukavan epätäydelliseltä sankarilta, joten aion kyllä jatkaa hänen seikkailujensa parissa. Kotimaisesta kannesta en muuten sitten tykkää yhtään, joten siinäkin hyvä syy lukea näitä englanniksi :)

Fallen Angels - Langenneet enkelit:
  1. Covet (9/2009) - Halu (2012)
  2. Crave (10/2010)
  3. Envy (9/2011)
  4. Rapture (9/2012)
Halu ja Covet Adlibriksessä.

Lisää Halusta: Risingshadow, Mustemaailmani ja Jos vaikka lukisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...