sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

J. R. Ward: Koston rakastaja - Mustan tikarin veljeskunta 7

Lover Avenged - Black Dagger Brotherhood 7
Julkaistu 2009, suomennos 2012
785 sivua.

Seitsemäs Mustan tikarin veljeskunnasta kertova teos on hurjan pitkä pehmeäkantiseksi kirjasksi. J. R. Ward - oikealta nimeltään Jessica Bird - lyö tässä edellisen, kuudennen osan pituusennätyksensä reilusti, joten aikaa pitää Koston rakastajalle varata hyvin. Sarja on jatkuvajuoninen, joten lukeminen pitää aloittaa ykkösosasta ja tämä juttu sisältää juonipaljastuksia aiempia osia lukemattomille.

Koston rakastajan päähenkilö on Rehvenge, symphathin ja vampyyrin yhdistelmä, joka on viimeisissä teoksissa saanut enemmän aikaa juonesta, kun hänen omaa tarinaansa on pohjustettu. Alkuun Rehvenge oli tuttu vain työnsä kautta ja Bellan veljenä ja yhteys Mustan tikarin veljeskuntaan tuleekin ystävyyssuhteiden ja siskon kautta, itse hän ei ole jäsen. Rehvenge on kuitenkin säännöllinen asikas vampyyrien privaattiklinikalla, jossa Ehlena on töissä hoitajana. Yhdellä lääkärikäynnillä Rehvenge ja Ehlena alkavat flirttailla ja siitä se suhde sitten lähteekin eteenpäin hitaasti.

Rehvenge on ns hyvä pahis, eli hänen työnsä sisältää lähes pelkästään laittomuuksia, mutta tämä ei tapahdu täysin hänen omasta halustaan, vaan muitakin syitä taustalla on. Rehvenge pitää myös hyvää huolta perheestään - Bellan tapauksessa aiemmin hieman liiankin kanssa. Ehlenalla on hyvä tausta, mutta hänen perheensä on menettänyt rahansa ja nyt hän hoitaa sairasta isäänsä. Ehlenan kanssa Rehvenge voi olla sellainen kun haluaisi olla, mutta vanhoista synneistä ja velvollisuuksista ei niin vaan pääse eroon ja Rehvengellä on selviteltäviä asioita myös symphath-yhteisössä.

Koston rakastaja jatkaa samalla linjalla kuin edellinenkin sarjan kirja. Rehvenge on vain yksi monista hahmoista, joihin tässä keskitytään ja Ward pohjustaa seuraavia kirjojaan aika lailla. Mukana ovat vahvasti John Matthew ystävineen ja Xhex sekä muutama muu Rehvengen työntekijä. Tohrmentia nähdään tällä kertaa vain hieman langenneen enkelin Lassiterin kanssa. Hienoa oli se, että sarjan aloittaneeseen sokeaan kuninkaaseen Wrathiin keskitytään nyt pitkästä aikaa enemmän. Toivottavasti Ward jatkaa tällä linjalla ja näiden vanhojen tuttujen sankareiden elämiin päästään tutustumaan vielä uudestaan sekin jälkeen kun he ovat puolisonsa löytäneet. Minusta ainakin nämä vanhat tutut ovat paljon kiinnostavimpia kuin uudet lisäykset henkilögalleriaan.

Pidin todella paljon alkuun näistä Mustan tikarin veljeskunnan kirjoista ja sarjan kolme ensimmäistä pysyvät edelleen suosikkeinani. Kuitenkin Koston rakastaja oli taas oikein mukavaa ja viihdyttävää luettavaa, nyt kun tiesi taas mitä odotettavissa on. Jatkossakin näihin pitänee suhtautua koko tarinaa eteenpäin vievinä jatko-osina, eikä enää niin yhteen hahmoon ja pariskuntaan keskittyvinä kirjoina. Rehvengen tarina oli hyvä ja symphatheista oli kiva oppia lisää. Wrathin tarinan jatkosta pidin myös paljon. Seuraavana tuleva John Matthewin ja Xhexin tarina sai nyt niin hyvän pohjustuksen, että vaikka en tästä pariskunnasta ole aiemmin juuri välittänyt, niin nyt jäi juttu sen verran jännään kohtaan, että onneksi jatkoa on tulossa ihan pian.

Black Dagger Brotherhood - Mustan tikarin veljeskunta:
 1. Dark Lover (2005) - Pimeyden rakastaja (2009)  - Wrath & Beth
 2. Lover Eternal (2006) - Ikuinen rakastaja (2010) - Rhage & Mary
 3. Lover Awakened (2006) - Herätetty rakastaja (2010) - Zsadist & Bella
 4. Lover Revealed (2007) - Paljastettu rakastaja (2011) - Butch & Marissa
 5. Lover Unbound (2007) - Sitomaton rakastaja (2011) - Vishous & Jane
 6. Lover Enshrined (2008) - Varjeltu rakastaja (2011) - Phury & Cormia
 7. Lover Avenged (2009) - Koston rakastaja (2012) - Rehvenge & Ehlena
 8. Lover Mine (2010) - Minun rakastajani (06/2012) - John Matthew & Xhex
 9. Lover Unleashed (2011) - Vapautettu rakastaja (09/2012) - Payne & Manuel
 10. Lover Reborn (2012) - Uudestisyntynyt rakastaja (12/2012) - Tohrment
Tämä kirja Adlibriksessä.

Juttua Koston rakastajasta myös Lukunurkassa.

2 kommenttia:

 1. Teosta en ole lukenut, mutta hypnoottinen kirjan kansi, ja simppeli, mutta vangitseva.

  VastaaPoista
 2. Joo, tämä on kyllä sarjan parhaita kansia! Muutenkin ihan kiva tuo idea, erottuvat aina hyvin joukosta

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...