torstai 10. marraskuuta 2011

Rachel Vincent: Myrskylinnut - Kissojen kesken 5

Shift - Shifters 5
Julkaistu 2010, suomennos 2011
446 sivua.

Eräs tämän hetken suosikkinisarjoistani on ehdottomasti Nocturnen ja Rachel Vincentin kuusiosainen sarja Kissojen kesken. Nämä kannattaa lukea järjestyksessä ja tosiaan tutustumisen arvoinen sarja on kyseessä. Minä olin näihin koukussa heti ensimmäisen osan alkuaskelien jälkeen.

Ihmiskissat elävät laumoissa tarkoilla reviireillä ja nämä laumat ovat muodostuneet perheyhteisöjen ympärille. Jokaisen reviirin johdossa on alfa, jonka perheeseen kuuluu vaimon lisäksi useita poikia, yksi tyttölapsi ja muita miespuolisia sukulaisia. Lisäksi henkivartijoina saattaa toimia muidenkin laumojen miehiä. Tyttökissat ovat arvokkaita suvunjatkamistarkoituksissa, koska heitä syntyy niin vähän ja kissageenistön säilyttämiseen he ovat korvaamattomia.

Faythe Sanders on kapinoi perinteitä vastaan ja haluaa itse päättää elämästään ja sen sisällöstä. Hän on poikkeuksellisesti edennyt isänsä henkivartijaksi ja häntä valmistellaan laumansa uudeksi Alfaksi isänsä jälkeen. Laumojen kesken on kahnausta ja Faythen isä on syrjäytetty reviirineuvoston puheenjohtajan paikalta. Tilanne on niin kireä, että täysimittainen sotakin näyttää mahdolliselta. Kumpikin puoli varmistelee tukijoitaan, kun Faythen lauman kimppuun hyökkätään tarunomaisten myrskylintujen toimesta.

Myrskylinnut uskovat Faythen Keskietelän lauman jäsenen tappaneen yhden heidän linnuistaan ja haluavat nyt kostaa, tuhoamalla koko lauman. Faythe tekee sopimuksen lintujen kanssa ja saa mahdollisuuden todistaa oman väkensä syyttömyyden - enää tarvitsee vain keksiä, että miten tämän voisi tehdä :) Tämä osa oli hieman erilainen kuin nuo aiemmat, koska nyt tutustuttiin aivan erilaiseen lintuporukkaan ja heidän säännöstöihinsä. Laumojen välinen tuleva taistelu jää alun jälkeen hieman taka-alalle, mutta tässä pedataan asemia viimeistä osaa ja lopullista välien selvittelyä varten.

Nämä Kissojen kesken -pokkarit ovat aina niitä, joiden lukemista en millään malta odottaa ja ahmin nämä yleensä kerralla läpi. Faythe on räväkkä ja aikaansaava sankaritar, hän ei tarvitse ketään pelastamaan itseään (yleensä) vaan osaa hoitaa itsekin homman kotiin. Hän myös aktiivisesti keksii ratkaisuja pulmiinsa, joista jotkut ovat kyllä itseaiheutettuja - kun on vauhti päällä niin välillä tulee hutejakin. Faythen miessotkut ja valintatilanne Marcin ja Jacen välillä on hyvin ja uskottavasti kirjoitettu. En itsekään osaa päättää, että kumpi näistä kahdesta miehestä on suosikkini :)

Shifters/ Kissojen kesken:
 1. Stray - Kissatyttö
 2. Rogue - Saalistaja
 3. Pride - Syytetty
 4. Prey - Kaappaus
 5. Shift - Myrskylinnut
 6. Alpha - Uusi alfa
Marjiksen arviot Kissojen kesken -sarjan aiemmista osista.

Tämä kirja Harlequinin sivuilla ja englanniksi Adlibriksessä.

6 kommenttia:

 1. Jace on ollut alusta asti suosikki, en oikein osaa sanoa pidänkö Marcista ollenkaan. Loistavia pokkareita joka tapauksessa! Eniten ehkä ärsyttää se, että naisista on tehty näissä pelkkiä esineitä. Ainakin suurilta osin. Niiden tehtävä on ainoastaan lisääntyä. Onneksi Faythe antaa vähän takaisin päin. Itsehän olisin aivan samanlainen, tosin en olisi palannut laumaan ollenkaan :D

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä mäkin taidan olla hieman Jaceen päin kallellani, varsinkin alkuun en tykännyt Marcista ollenkaan, mutta nyt myöhemmin on mieli hieman muuttunut... On kyllä hyvin tehty sarja kun Faytheen on niin helppo samaistua :)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava sarja! Onneksi tartuin kaupassa silloin joskus tuohon ekaan osaan, en ole katunut.. :D Itsellä sama että seuraavaa kirjaa odottaa kuin kuuta nousevaa, ja sitten se pitää ahmia samantien. Itse kallistun kyllä Marcin puolelle, siinä mies minun makuuni! ;P Vaikka Jacessakaan mitään vikaa ole, mutta kumman Faythe valitse?! Viimeistä osaa odotellessa!

  VastaaPoista
 4. Marc vs Jace, kerrankin hyvin ymmärrettävä jahkailu minun mielestäni :) Harmi vaan kun nyt pitää odottaa vikaa osaa tammi-helmikuulle asti!

  VastaaPoista
 5. Odottavan aika on piiiiiiiiitkä..!

  VastaaPoista
 6. Tiedätkö ketään kuka myisi tätä sarjaa/ myytkö itse sillä itse olen tätä etsiskelemässä.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...