sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Tess Gerritsen: Hiljainen tyttö - Rizzoli & Isles 9

The Silent Girl - Rizzoli & Isles 9
Julkaistu 2011, suomennos 2011
320 sivua

Tess Gerritsenin uusin Rizzoli & Isles -teos sijoittuu Bostonin Chinatowniin ja kiinalaisten tarujen ja taistelulajien maailmaan. Periaatteessa tarina on itsenäinen, mutta tämä kirja sisältää paljon viittauksia Jääkylmän tapahtumiin ja kummankin päähenkilön elämä jatkaa kulkuaan siitä, mihin aiemmissa teoksissa on päädytty, joten näitä kannattaa lukea järjestyksessä.

Jane Rizzoli on kovapintainen etsivä Bostonin poliisissa ja Maura Isles taas faktoihin luottava kuolinsyyntutkija. Alkuun tällä kertaa mennään Maura-voittoisesti, mutta jossain vaiheessa hän putoaa tarinasta pois melkein kokonaan ja loppu menee Janen mukana rikoksia selvitellessä. Maura on ollut minun suosikkini näistä kahdesta päähenkilöstä ja olinkin hieman pettynyt, että hänellä ei ollut tässä isompaa osaa. Edellinen kirja tosin oli pääasiassa Mauran seikkailuja, joten ehkä nyt olikin sitten Janen vuoro.

Bostonin Chinatownista löytyy irtonainen käsi ja pian käden omistaja, naisen ruumis, jolta on melkein pää leikattu irti. Löytöä läheisessä ravintolassa tapahtui massamurha 19 vuotta aiemmin, kokki ampui ravintolassa olleet ja itsensä. Nyt vaikuttaa siltä, että uudet tapahtumat liittyvät jotenkin 19 vuotta vanhoihin murhiin ja Jane Rizzoli kollegoineen saa lisää tutkittavaa. Lisäksi kahdelta ravintolatragedian uhrilta on kadonnut teini-ikäinen tytär, joten selviteltävää riitää.

Tess Gerritsen on yksi suosikkikirjailijoistani ja hänen kirjansa luen aina heti, kun ne käsiini saan. Tällä kertaa kuitenkin täytyy todeta, että tuo Kiina-juoni ei jaksanut kiinnostaa ihan yhtä paljon kuin nämä Rizzoli & Isles -kirjat yleensä. Juoni toi minulle mieleen aiemmin tänä vuonna lukemani P.D. Martinin Tappavat kädet, vaikka ei näillä kirjoilla lopulta liikaa yhteistä ollut. Jane Rizzolin aviomiehellä, FBI-agentti Gabriel Deanilla on harmillisen pieni rooli näissä kirjoissa nykyään, tässäkin hän vain käväisi kertomassa, että Janen pitäisi jättää vaarallinen juttu muiden hoidettavaksi. Eli, ei parasta Gerritseniä mielestäni, mutta silti ihan hyvä kirja, jonka parissa viihtyy taatusti.

Pitäisi varmaan aloittaa uusi kierros Gerritsenin teoksista ja muistutella mieleen tarkemmin niitä vanhoja suosikkejani... Sen verran suosittuja nämä ovat olleet, että TV-sarjakin on olemassa. Saa nähdä löytääkö se tiensä Suomeen jossain vaiheessa.

Rizzoli & Isles -kirjat:
 • The Surgeon (2001) - Kirurgi
 • The Apprentice (2002) - Taidonnäyte
 • The Sinner (2003) - Synnintekijä
 • Body Double (2004) - Kaksoisolento
 • Vanish (2005) - Katoaminen
 • The Mephisto Club (2006) - Mefisto-klubi
 • The Keepsake (Keeping the Dead) (2008) - Voitonmerkki
 • Ice Cold (The Killing Place) (2010) - Jääkylmä
 • The Silent Girl (2011) - Hiljainen tyttö

Tess Gerritsen Wikipediassa ja tämä kirja Adlibriksessä.

2 kommenttia:

 1. Tämä ei tosiaankaan ollut parasta Gerritseniä ja/tai sitten juuri nuo kiinalaisuudet ja taistelulait etc. eivät jaksaneet kiinnostaa.

  Jääkylmä oli minulla viime vuonna vuoden paras dekkari. Tänä vuonna ei ole Gerritsenin vuoro.

  VastaaPoista
 2. Jääkylmästä tykkäsin paljon enemmän minäkin, se oli sopivasti erilainen ja jännä tapaus. Nuo ekat Kirurgi & Taidonnäyte myös jäivät aikoinaan mieleen hyvin positiivisessa mielessä.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...