sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Paul Johnston: Kultainen hiljaisuus - Alex Mavros 3

The Golden Silence - The Greek Novels 3
Julkaistu 2004, suomennos 2008.
444 sivua.

Kultainen hiljaisuus on viimeinen skottilais-kreikkalaisesta yksityisetsivästä Alex Mavrosista kirjoitettu teos, ainakin toistaiseksi. Sivuillaan Paul Johnston vihjailee, että saattaa joskus palata jatkamaan Alexin tarinaa ja ehkä tämä voisi jopa selvittää, mitä kauan sitten kadonneelle veljelle on tapahtunut.

Alex on ollut ilman töitä jonkun aikaa, ja hänen edellisistä sarjan osista tuttu tyttöystävänsä Niki pyytää häntä etsimään kadonneen 18-vuotiaan venäjänkreikkalaisen tytön Katian. Katoamiseen liittyy jollain lailla rikollisjärjestön johto, heidän kiduttajinaan toimivat Isä ja Poika ja kuuluisa näyttelijä Jenny Ikonomou. Päähenkilöiden menneisyys nivoutuu taas tälläkin kertaa yhteen kommunistisen liikkeen menneisyydessä ja sotilasdiktatuurin aikana.

Alexin tutkiessa menneitä hän saa taas vinkkejä veljestään Andoniksesta, joka tuntuu olleen kaiken keskipisteessä, mutta tämän kohtalo jää taas auki. Siitä olin iloinen, että suhde tyttöystävän Nikin kanssa syvenee nyt hieman ja saa enemmän sisältöä. Johnston kirjoittaa hyvin minulle sopivasti. Henkilöiden välillä hypitään kohtauksesta toiseen hyvässä tahdissa - niin, että mielenkiinto pysyy yllä. Tarinat ovat hyvin koottuja ja väkivaltaisuus ei ole häiritsevää. Lisäbonuksena tulevat nuo Kreikan synkkä lähimenneisyys ja kova nykyaika, jotka ovat hyvin vahvasti mukana kaikissa tarinoissa.

Olen tässä matkan varrella oppinut pitämään Alexin seikkailuista paljon, joten mielelläni näitä lukisin lisääkin. Tarina 2010-luvun Kreikasta talouskriisin keskelta olisikin oikein mukava, joten täytyy toivoa Johnstonin jatkavan sarjaa vielä. Seuraavaksi sitten Paul Johnstonin tuotannosta on vuorossa hänen uudempi sankarinsa Matt Wells.

Alex Mavros -kirjat:

Paul Johnstonin kirjat ja tämä kirja englanniksi Adlibriksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...