sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Susan Krinard: Yön kutsu - Chasing Midnight 3

Come the Night
Julkaistu 2008, suomennos 2011
477 sivua.

Yön kutsu on Susan Krinardin 1920-luvulle sijoittuvan trilogian päätösosa. Ensimmäisen ja toisen osan tapahtumapaikkana on gansterien, salakapakkojen ja jazzin täyttämä New York, tässä kolmannessa siirrytään Englantiin kartanomaisemiin. Maailma tosiaan on näissä kolmessa teoksessa sama ja joitain samoja hahmoja vilahtelee tarinasta toiseen, mutta juonet ovat itsenäisiä ja näitä voi lukea yksittäinkin.

Ensimmäinen osa oli minusta kiinnostavin, koska se esitteli koko Krinardin asetelman ja kertoi vampyyrien ja ihmissusien yhteiselosta. Toinen taas keskittyi ihmisen ja vampyyrin suhteeseen ja oli paljon tylsempi tapaus. Tässä kolmannessa osassa paneudutaan ihmissusien kuvioihin ja säännöstöihin.

Englannissa Gillian Maitlandin 11-vuotias poika lukee äitinsä päiväkirjaa ja saa selville, että hänen isänsä onkin nimeltään Ross Kavanaugh ja tämä toimii poliisina New Yorkissa. Toby sitten karkaa laivalla Yhdysvaltoihin ja lähtee etsimään isäänsä. New Yorkissa Ross on erotettu työstään murhasta epäiltynä, eikä halua Jillin ja Tobyn kuulevan vaikeuksistaan. Jill on myös pulassa, hänen pitäisi palata Englantiin mahdollisimman pian mennäkseen naimisiin isänsä valitseman puhdasverisen ihmissuden kanssa, tuottaakseen puhdasverisiä jälkeläisiä. Ross ei missään nimessä kelpaa, hän on liiaksi ihminen.

Väkivalta ja murhat seuraavat heitä takaisin Englantiin ja Jillin kotikartanossa pidettäävään puhdasveristen kokoukseen, jossa Jillin tuleva aviomies valitaan. Osallistujina on edustajia ympäri Eurooppaa, muun muassa saksalaisia kansallissosialismin kannattajia.

Susan Krinard ei ole suosikkejani, mutta tämä kirja oli kyllä ihan luettava. Juoni oli hieman ennalta-arvattava, eikä loppuratkaisu ollut yllättävä, mutta tarina oli mukavan vauhdikas ja lukaisin sen nopeasti yhteen putkeen läpi. Jill ja hänen veljensä ovat alkuun aivan täysin heidän vahvan isänsä tossun alla, mutta molemmat löytävät kirjan edetessä omia voimiaan ja alkavat vähitellen päättää omista asioistaan. 1920-luvusta kiinnostuineille suosittelisin trilogian aloitusosaa Pimeällä puolella, tämä viimeinen osa varsinkin skippaa tuon ajan herkullisimmat piirteet melko täysin.

Chasing Midnight -trilogia:
  • Chasing Midnight (2007) - Pimeällä puolella
  • Dark of the Moon (2008) - Pimeä kuu
  • Come the Night (2008) - Yön kutsu

Tämä kirja Harlequinin sivuilla ja englanniksi Adlibriksessä.

Muiden arvioita: marjis & Pimeällä puolella ja Anu & Pimeä kuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...