perjantai 2. maaliskuuta 2012

Nicola Cornick: Seikkailijatar & Kurtisaanin kesytys

Aina välillä tekee mieli lukea jotain kevyttä ja romanttista. Harlequin lopetti oman Historiallinen-sarjansa suomentamisen viime kesänä, mutta Silk-sarjassa julkaistaan välillä historiallista romantiikkaa. Silkin kirjailijoista Candace Campista pidän paljon, Nicola Cornick on myös hyvä, mutta Stella Cameronia kun koitin joskus lukea niin aika takkuista oli.

Nicola Cornickilta aloitettiin nyt kääntämään uutta sarjaa nimeltä Skandaalinkäryä, englanniksi The Scandalous Women of the Ton. Sarja sisältää 6 teosta, joista kaikki eivät ole ilmestyneet alkuperäiskielelläkään vielä, joten suomentaminen saattaa hieman kestää. Cornickin kirjat ovat perus-romantiikkaa muistettavampia ja kiinnostavampia, koska hän yleensä saa inspiraationsa jostain tietystä historiallisesta tapahtumasta, ajasta tai paikasta. Tämä linkki todellisuuteen tulee hyvin esille tarinoissa ja tekee kirjoista monipuolisempia.

Seikkailijatar - Skandaalinkäryä 1
Whisper of Scandal - The Scandalous Women of the Ton 1
Julkaistu 2010, suomennos 2012.
363 sivua.

Seikkailijattaren tarina lähtee liikkeelle Lontoosta vuonna 1811. Lady Joanna Ware on jäänyt leskeksi, kun hänen seikkailijamiehensä David kuoli koillisväylän etsintäretkellä. Heidän suhteensa oli melko huonossa jamassa, mutta Davidin ystävä Alex Grant ei heidän ongelmistaan tiedä. Joanna joutuu pieneen pulaan ja päättää esittää, että hänellä ja Alexilla on suhde, joka tietysti nostaa pienen skandaalin heidän piireissään. Todellisuudessa Alex kyllä kiehtoo Joannaa, mutta hän ei huonojen kokemustensa jälkeen ole kovin kiinnostunut uudesta suhteesta maailmanmatkaajamiehen kanssa. Läheisempiin tekemisiin he joutuvat keskenään, kun Davidin testamentin ehdot paljastuvat ja he joutuvat yhteiselle matkalle Norjan Huippuvuorille.

Nicola Cornick yhdistelee historiallisen romantiikan perinteitä omaan modernimpaan katsontatapaansa. Hänen sankarittarensa eivät ole aina samanlaisia, ujoja neitsyitä kuten monilla muilla ja tässäkin tapauksessa Joanna ystävättärensä Lottien kanssa pääsee hyvin harvinaiselle ja hankalalle reissulle mukaan. On se matkustaminen vaan muuttunut paljon parissasadassa vuodessa! Joanna myös vastaa itse itsestään, hankkii omaa elantoaan ja on muutenkin mukavan aikaansaava.

Kurtisaanin kesytys - Skandaalinkäryä 2
One Wicked Sin - The Scandalous Women of the Ton 2
Julkaistu 2010, suomennos 2012
347 sivua.

Kurtisaanin kesytys kertoo Seikkailijattaressa sivuosassa olleen Lottie Cummingsin tarinan ja alkaa vuodesta 1813. Lottie oli Seikkailijattaressa juonitteleva ja nautinnonhaluinen eikä kovin hyvä ystävä Joannalle. Hänen rakkausseikkailunsa ovat vihdoin saaneet liikaa julkisuutta ja Lottie on pudonnut todella alas menetettyään avioerossa kaiken ja joutunut muuttamaan asumaan ja työskentelemään bordelliin.

Uusi työ ei kuitenkaan mene kovin hyvin, asiakkaat valittavat ja Lottie on epätoivoinen. Pelastajaksi ilmaantuu komea Ethan Ryder, irlantilainen maanpetturi, joka on taistellut Napoleonin puolella ja on muiden sotavankien tavoin osittaisessa vapaudessa englantilaisessa pikkukaupungissa. Ethan haluaa ostaa Lottien rakastajattarekseen, mutta hänelläkin on omat taka-ajatuksensa ja salaisuutensa.

Kurtisaanin kesytyksessä tutustutaan hieman sotavankien elämään ja heidän järjestämäänsä todelliseen kapinaan loppuvuodelta 1813. Lottie on käynyt kovaa elämänkoulua Seikkailijattaren yltäkylläisen elämän kadottua kun hän on joutunut vastaamaan itsestään. Vähitellen Lottiekin alkaa löytää itsensä ja vahvuutensa ja ottaa omaa tilaansa. Kirjassa myös käsitellään hieman Lottien entistä avioliittoa ja nämä pienet paljastukset saavat lukijan paremmin Lottien puolelle ja ymmärtämään tämän aiempaa hyvin villiä käytöstä. Lottie valjastetaan vakoilemaan vankien puuhia Englannin puolesta ja hänellä edessä on vaikea valinta Ethanin herättämän rakkauden ja tämän kapinasuunnitelmien välillä.

The Scandalous Women of the Ton -sarja:
  1. Whisper of Scandal - Seikkailijatar
  2. One Wicked Sin - Kurtisaanin kesytys
  3. Mistress by Midnight
  4. Notorious
  5. Desired
  6. Forbidden
Seikkailijatar Harlequinin sivuilla ja englanniksi Adlibriksessä.
Kurtisaanin kesytys Harlequinin sivuilla ja englanniksi Adlibriksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...