perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kiersten White: Yliluonnollisesti - Paranormaali 2

Supernaturally - Paranormalcy 2
Julkaistu 2011, suomennos 2012
331 sivua.

Paranormaali-sarjan kakkososa Kiersten Whiteltä on ollut minulle yksi tämän kevään odotetuimpia tapauksia (ykkönen on selkeästi kuitenkin uusin Sookie). Pidin paljon avauksessa Whiten hienosta ja monipuolisesta maailmasta kuten myös päähenkilöstä Eviestä ystävineen. Kakkososat ovat yleensä hieman hankalia kun asetelma on jo esitelty, jotain uutta pitäisi tuoda mukaan ja tehdä tarinasta taas koukuttava, mutta jättää vielä tilaa jatkolle ja loppuhuipennukselle.

Yliluonnollisesti alkaa muutaman kuukauden Paranormaalin tapahtumien jälkeen. Evie on saanut mitä halusikin, hän on nyt jokseenkin normaali koululainen, asuu omillaan ja tapailee Lendiä. Tosin Evie on huomannut, että oikea koulunkäynti ei ole ollenkaan samanlaista kuin hänen suosikkisarjassaan ja työskentely ravintolassa - vaikkakin paranormaalien olentojen kantapaikassa - ei vedä vertoja Evien entisen työnantajan KPHV:n (Kansainvälinen paranormaalien hallintavirasto) menolle.

Kun Evien entinen äitihahmo ja työnantaja Raquel tulee pyytämään häntä takaisin auttamaan KPHV:ssä, tarjous on Evielle liian houkutteleva muiden vastustuksesta huolimatta. KPHV on ollut aivan pulassa ilman Evien erikoistaitoja, joten Evie saa sanella paluuehtonsa. Sitten kuitenkin Evie joutuu kerta toisensa jälkeen eri olentojen hyökkäysten kohteeksi. Oman historiansa ja vanhojen tapahtumien perusteella epäilykset kääntyvät keijujen suuntaan ja exänsä Rethin avulla Evie saakin selville lisää itsestään.

Yliluonnollisesti on hyvä kirja, mutta ei yllä aivan Paranormaalin tasolle. Paranormaalista olin aivan innoissani, mutta tällä kertaa tarina ei ole aivan yhtä vetävä. Silti kuitenkin luin tämän yhteen menoon ja Evien matkassa kyllä viihtyy hyvin tälläkin kertaa. Kaikenmoisia olentoja on taas monenlaisia mukana, on poltergeist, sylfi, keijuja, peikkoja, vampyyrejä ja paljon muutakin ja tällä kertaa kirjan parhaat hetket olivatkin näiden hahmojen seurassa. Kuten tarkoituskin tietysti oli, niin Evien peruselämä on hieman tylsää ja aika normaalia teini-ikäiselle. Tosin Evien kämppis on vampyyri, mutta muuten.

Aiemmin Evie oli hauska, reilu, herttainen ja hänestä oli helppo pitää. Nyt Evie on hieman muuttunut ja hän ei olekaan niin rehellinen ja suorapuheinen enää ja tämä muutos on huono. Tuntuu, että White tarvitsi Evien puolelta salailua juonen kehityksen kannalta, vaikkei se olisi ollenkaan luonteenomaista tälle hahmolle. Uusi hahmo Jack saa tällä kertaa niin paljon tilaa sivuilla, että Lend jää aikalailla sivuosaan mikä on harmi. Rethkin vain piipahtaa tarinassa sopivissa kohdissa kääntymässä. Tarinan loppu oli hyvin ennalta-arvattava, joten se latisti hieman tunnelmaa, mutta pidän Whitesta siinä, että hän sentään yrittää kertoa yhden jokseenkin kokonaisen tarinan kansien välissä, vaikkakin taustajuonen osia jää paljon vielä odottamaan jatkoa.

Pidin kuitenkin tästä kirjasta paljon, odotukset olivat vaan korkeammalla ihanan ykkösosan jälkeen, joten siinä mielessä tämä oli pieni pettymys. Mutta edelleen innolla odotan jatkoa ja enpä tiedä jaksanko odottaa kolmosen suomennosta, kun englanninkielinen versio olisi tulossa kesällä...

Paranormaali -trilogia:
 1. Paranormalcy (2010) - Paranormaali
 2. Supernaturally (2011) - Yliluonnollisesti (03/2012)
 3. Endlessly (07/2012)
Tämä kirja Adlibriksessä.

5 kommenttia:

 1. Sattumaa taas kerran, juuri tänään klikkailin tämän varaukseen kirjastoon. Tosin enkuksi kun suomeksi heillä ei ollut näitä vielä ollenkaan. Minulla ei kyllä ole odotukset mitenkään korkealla tämän suhteen, muuta joskos tämä yllättäisi positiivisesti sitten.

  VastaaPoista
 2. Just tätä olen lueskelemassa. Viikon se tuossa pöydällä on maannut mut vielä on vaiheessa :D

  VastaaPoista
 3. Katinka, parempi niin, ettei ole kovia odotuksia :) Sitten ei pety niin helpolla, voi vaan tulla mukavia ylläreitä!

  Q+Black, sarjan eka vei ainakin minut mukanaan heti alusta, mutta tämä oli enemmänkin sellaista mukavaa lueskeltavaa...

  VastaaPoista
 4. itse en ole vielä kirjaa lukenut, koska se on aina varauksessa, mutta odotan sitä kuitenkin innolla. toivottavasti saisin sen nopeasti käsiini, ensimmäinen osa tosiaan oli niin hyvä :)

  http://princess-skysthelimit.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Onnea metsästykseen :) Itse suosin kyllä noita varauksia, kun ei tarvitse sitten haeskella kirjoja ja hintakin on niin mitätön.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...