keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Charlaine Harris: An Ice Cold Grave - Harper Connelly 3

Julkaistu 2007, 280 sivua.

Pari viikkoa piti odotella kirjaston varauslistalla tätä Harper Connelly -sarjan kolmatta ja toiseksi viimeistä osaa. Tarina jatkaa pitkälti samoilla linjoilla kuin edeltävätkin teokset. Harper ja Tolliver ovat matkanneet Doravilleen Pohjois-Carolinaan paikallisen poliisin pyynnöstä ja nämä ovat aina houkuttelevia keikkoja siksi, että hyvät kokemukset poliisien kanssa usein johtavat suosituksiin jatkotöistä.

Doravillessa nuoria poikia on kadonnut jo muutaman vuoden ajan ja sheriffi toivoo Harperin auttavan ruumiiden etsinnöissä. Nämä ovat Harperille aina hankalia keikkoja siksi, että hän aistii ruumiit vain lähietäisyydeltä, eli jos ei tiedetä mistä etsiä niin silloin Harperin erikoiskyvyistä ei ole apua. Harper alkaa käydä suunniteltuja etsintäpaikkoja läpi ja lopulta hän löytääkin alueen, jonne on haudattu 8 ruumista. Kuolintavat ovat karmaisevia, uhrit on raiskattu ja heitä on kidutettu eri tavoin useiden päivien ajan ennen kuin heidät on jätetty kuolemaan. Harper ja Tolliver eivät niin vaan pääse eroon tästäkään tapauksesta vaan he joutuvat jäämään Doravilleen selvittelemään asioita.

Juoni on tässä tarinassa aika samantapainen kuin aiemmissakin teoksissa. Harper ja Tolliver saapuvat uuteen pikkukaupunkiin hoitamaan tehtävänsä, mutta sen hoidettuaan joku hyökkää Harperin kimppuun estäen heitä lähtemästä. Harrisilla on ilmeisesti ollut hieman hankaluuksia saada Harper kiinnostumaan tapauksen tutkinnasta ja loppuselvittelystä, joten tuo juonen piirre tuntuu jo aika keinotekoiselta. Tyhmät rikolliset eivät halua päästää Harperia jatkamaan matkaa seuraavalle paikkakunnalle ja jäävät aina siksi kiinni lopussa :)
Tämänkertainen tapaus itsessään oli kyllä hyvä ja sen selvittelyä oli mukava seurata. Harper tosin joutuu taas kerran fyysisestikin aika koville ja osan aikaa hän viettääkin sairaalavuoteessa.

Tällä kertaa vihdoin alkaa tapahtua myös Harperin ja Tolliverin välillä - ja enää ei sitten käytetä termejä sisko ja veli. Nämäkin tapaukset on aika suorasukaisesti kuvattu, joten yhdessä raakojen murhatapojen kanssa teksti on muutamissa kohdissa aika värikästä. Nyt myös alettiin alustaa sarjan lopetusta jo hieman ja puhuttiin muutamaan otteeseen Harperin pitkäaikaisesta toiveesta löytää kadonneen siskonsa ruumis. Harper -sarja on kokonaisuutena synkempi kuin Sookiet, mutta Harrisia on aina mukava lukea ja hänen hauska tyylinsä on näissäkin tunnistettavissa.

Harper Connelly -sarja:
  1. Grave Sight (2005)
  2. Grave Surprise (2006)
  3. An Ice Cold Grave (2007)
  4. Grave Secret (2009)
Tämä kirja Adlibriksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...