tiistai 10. tammikuuta 2012

Alyson Noël: Punaiset tulppaanit - Kuolemattomat 1

Evermore - Immortals 1
Julkaistu 2009, suomennos 2011
335 sivua.

Hieman epäilytti tämän Alyson Noëlin sarjan juoni etukäteen, kun alkuasetelma on jo muista kirjoista niin tuttu ja siksi en kiirehtinytkään näiden lukemisen aloittamisessa. Kuolemattomat-sarjaan on ilmestynyt englanniksi 6 osaa hyvin tiiviissä tahdissa ja päähenkilö Everin kuollut sisko Riley on myös saanut oman spin off -sarjansa.

Ever on menettänyt auto-onnettomuudessa koko perheensä ja on käynyt hyvin lähellä kuolemaa itsekin. Onnettomuuden jälkeen hän on saanut outoja kykyjä. Hän näkee ihmisten aurat ja tietää heidän ajatuksiaan. Sitten hänen kouluunsa ilmestyy mielenkiintoinen ja hyvännäköinen poika Damen, joka tuntuu kumman kiinnostuneelta omissa oloissa pysyttelevästä Everistä.

Damen osoittautuu hyvin erikoiseksi, hän on asunut useassa maassa, osaa opetettavat materiaalit valmiiksi ja omaa paljon muitakin taitoja. Damen myös häiventää muiden ajatusten hälyn Everin mielestä läheisyydellään. Ever yrittää päästä hänestä perille, kun he alkavat viettää aikaa yhdessä, mutta Damen osaa väistellä kysymyksiä ja loihtii vaan punaisia tulppaaneita Everille sen enempää selittelemättä. Ever viettää myös aikaa kuolleen siskonsa Rileyn kanssa, tämä kun ilmestyy aina välillä hengailemaan Everin uuteen kotiin. Pahis-hahmokin löytyy ja Ever joutuu tekemään vaikeitakin ratkaisuja selvitäkseen ja pohtimaan millaisen tulevaisuuden haluaa.

Tämä kirja oli ihan mukavaa ja nopeaa luettavaa, mutta aika turhauttavaa kuitenkin. Pitkän aikaa kaikilla henkilöillä oli aikamoinen vauhti päällä ja mitään kunnon keskusteluita ei käyty, joten kesti aika kauan, että tarinassa päästään yhtään syvemälle ja asiat alkavat selvitä edes hieman. Tuntui, että pitkän aikaa vain juoksenneltiin paikasta toiseen ilman sen suurempaa ajatusta tai tarkoitusta. Henkilötkin jäivät minulle etäisiksi, Riley oli ihan hauskaa vaihtelua, mutta muuten en heistä juuri välittänyt. Everin suuri suru perheensä vuoksi ja syyllisyyden tunteet olivat kuitenkin ihan hyvin kuvattuja.

En siis ole vielä vakuuttunut Kuolemattomista, mutta tämän ensimmäisen osan lopun käänteet olivat kiinnostavia ja nyt tuntuu, että Noël on alkuepäilyksistäni huolimatta saanut tehtyä tarpeeksi omaperäisen sarjan. Toivonkin, että nyt alkujahkailuiden jälkeen seuraavissa osissa päästään syventämään hahmoja ja tätä Kuolemattomien mytologiaa. Monia minua kirjan mittaan mietityttäneitä asioita jäi selittämättä, joten toivon mukaan näihinkin palataan vielä.

Immortals - Kuolemattomat:
 1. Evermore (2009) - Punaiset tulppaanit (2011)
 2. Blue Moon (2009) - Sininen kuu (2011)
 3. Shadowland (2009) - Varjojen maa (02/2012)
 4. Dark Flame (2010) - Musta liekki (2012)
 5. Night Star (2010)
 6. Everlasting (2011)
Alyson Noël Wikipediassa ja tämä kirja Adlibriksessä.

Lisää tästä kirjasta: Kirjamielellä, Kirjapinot ja Saraseeni.

6 kommenttia:

 1. Mä olen vähän kahden vaiheilla, lukeako sarjan kolmas, eli seuraava kirja. En nimittäin tykännyt siitä toisesta osasta, vaikka tämä eka olikin yllättävän hyvä. Ehkä annan vielä yhden mahdollisuuden... :D

  VastaaPoista
 2. Tämä eka ainakin oli sen verran nopea lukaista läpi, että kyllähän näitä nyt vielä menee! Varasin jo kirjastosta tuon kakkosen :)

  VastaaPoista
 3. Itsekään en suuremmin innostunut ekasta kirjasta, mutta lukaisin toisen osan, kun sen satuin löytämään. Samalla fiiliksellä ehkä myös kolmanteen, ei ihan vakuuttunut vieläkään, mutta jos eteen sattuu, niin voihan sen lukaista.

  VastaaPoista
 4. Tästä ekasta en pitänyt, toinen jo menetteli. Olen kuitenkin niin utelias luonne, että aion lukea kolmannenkin vaikka tämä sarja nyt ei kauhean loistava olekaan.

  VastaaPoista
 5. Minua jäivät kiinnostamaan nuo avoimeksi jääneet asiat ja lopun paljastukset, joten pitää ainakin sen verran lukea jatkoa, että hieman paremmin pääsee perille Noëlin asetelmasta.

  VastaaPoista
 6. Älkää valittako! Tää on sairaan hyvä >:(

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...