torstai 26. tammikuuta 2012

Charlaine Harris: Grave Secret - Harper Connelly 4

Julkaistu 2009, 306 sivua.

En sitten malttanut odottaa tämän viimeisen Harper Connelly -tarinan kanssa, vaan piti ottaa Grave Secret luettavaksi heti kun edellisen sain loppuun. Täytyy todeta, että Harris osaa päättää sarjan hienosti, juttuja ilmeisesti riitti venyttämättä vain näihin neljään osaan ja sitten tulee siisti päätös, joka solmii kaikki langat yhteen. Tämä viimeinen kirja olikin mielestäni sarjan paras.

Sarjan alusta asti Harperia on huolettanut hänen vuosia aiemmin kadonneen siskonsa Cameronin kohtalo. Nyt tätä katoamista päästään vihdoin selvittelemään kun Harper ja Tolliver ovat varanneet kalentereistaan lomaa vietettäväksi perheensä luona Teksasissa. Lähistöllä he pysähtyvät vielä hoitamaan yhden työkeikan. Varakas Lizzie Joyce on kuullut Harperin kyvyistä ja haluaa nähdä itse mihin tämä pystyy. Lizzie on keksinyt tuoda Harperin Joycen sukuhaudalle ja kysyä isoisänsä kuolinsyystä. Epäilyksiä heillä ei ole ollut, mutta Harper kertookin kuolleista hyvin yllättävän version. Harper ja Tolliver saavat rahansa ja jatkavat matkaa perheensä pariin.

Harper ja Tolliver viettävät aikaa alakouluikäisten siskojensa luona, jotka Harperin täti on miehineen adoptoinut. Myös Tolliverin isä ilmestyy yllättäen paikanpäälle, hän on päässyt vankilasta ja yrittää päästä takaisin väleihin perheensä kanssa. Tolliverin veli Mark on antanut vanhat sotkut anteeksi ja yrittää myös siloitella isän tietä takaisin, mutta muut eivät ole yhtä anteeksiantavaisia. Sitten ensin Tolliveria ammutaan yllättäen ja pian myös eräs poliisi saa luodista Harperia suojellessaan. Joku todella haluaa heistä eroon, mutta syyllisestä ei ole mitään tietoa. Epäilys on, että nämä voisivat liittyä jotenkin heidän edelliseen juttuunsa, Joycen tapaukseen, mutta kadonneen Cameronkin suhteen tulee vinkkejä, joten nekin vanhat tapahtumat on selvitettävä.

Tällä kertaa Harperin ja Tolliverin pidempi oleskelu paikkakunnalla sopi hyvin juoneen perhesyistä, joten tarina soljui luontevasti eteenpäin. Harrisin hieno koukku heti alussa Joycen perheen osiolla sai minut kiinnostumaan ja en mailttanut juuri kirjaa laskea käsistä ennen kuin selvisi, että mitä siellä on oikein tapahtunut. Tosin kerronta vauhdikkaan alun jälkeen hidastuu huomattavasti kun sitten tehdään pitkään tuttavuutta perheen kanssa.

Harris osaa kirjoittaa henkilönsä hyvin uskottaviksi ja luonteviksi ja varsinkin Harperista opin pitämään paljon. Heidän lapsuuden perhe-elämänsä on ollut hyvin vaikea sisältäen huumeita, laiminlyöntejä ja pahoinpitelyä, mutta nämäkin on kirjoitettu taitaen, kuvastaen rankkaa todellisuutta menemättä kuitenkaan yli. Pidin näistä kaikista Harper Connelly -sarjan osista paljon, joten pitää jatkaa Charlaine Harrisin muihin töihin tutustumista.

Harper Connelly -sarja:
 1. Grave Sight (2005)
 2. Grave Surprise (2006)
 3. An Ice Cold Grave (2007)
 4. Grave Secret (2009)
Grave Secret on luettu myös Humisevalla harjulla -blogissa.

Tämä kirja Adlibriksessä.

2 kommenttia:

 1. Minulla on mennyt Harrisin (muuhun) tuotantoon tutusminen juurikin päin vastoin, nämä taisivat olla viimeisinä. Ensin tietty Sookiet, sitten Lily Bardit (Shakespeare), Aurora Teagarden ja sitten vasta nämä Harper Connellyt.. Mutta hauska huomata etten ole ainut joka pitää Harrisin muustakin tuotannosta, vaikkakin ns. kulta suoneen hän iski vasta Southern Vampire sarjan myötä.
  Jännityksellä odotan myös mitä Harris keksii näiden Sookie-kirjojen jälkeen, ensi vuonna tähän aikaan hänellä pitäisi olla viimeinen kirja Sookieta valmiina :/

  VastaaPoista
 2. Huomasin, että tästäkin kokeilevat TV-sarjaa saada aikaiseksi, toivottavasti tulee niin hyvä tulos, että päästään täälläkin näkemään :)

  http://hollywoodcrush.mtv.com/2010/10/15/charlaine-harris-new-series-grave-sight/

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...