keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Pamela Callow: Paloitellut - Kate Lange 1

Damaged
Julkaistu 2010, suomennos 2012
412 sivua.

Pamela Callow:n esikoinen Paloitellut aloittaa uuden sarjan, jossa tutustutaan kanadalaiseen asianajajaan Kate Langeen. Kate asuu Halifaxissa koiransa kanssa ja on harjoittelijana yhdessä kaupungin arvostetuimmista asianajotoimistossa. Harjoittelijana hän on arvoasteikon alapäässä ja saa hoitaa vain kasoittain perheriitoja. Katen uuden huoltajuuskiistan kohde löytyy murhattuna, paloiteltuna ja Kate joutuu pohtimaan tekemisiään ja perustelemaan neuvojaan pomolleen. Hyvityksenä asiakkaalleen Kate aloittaa omat tutkimuksensa tyttöjen murhista ja kudossiirtojen maailmasta.

Suhde exän, etsivä Ethan Draken kanssa on mennyt poikki Katen menneisyyden sotkujen vuoksi. Ethan voisi kuitenkin olla halukas koittamaan uudelleen, mutta Kate ei ole niin varma mitä hän haluaa, varsinkin kun pomo olisi kiinnostava tapaus ja koiranulkoiluttajakin on oikein hyvän näköinen. Ethan ei myöskään ole kovin tyytyväinen Katen omatoimisuuteen poliisin alueella ja vaaralliseksikin asioiden penkominen muuttuu kun Kate herättää tappajan mielenkiinnon.

Takakannessa Paloiteltuja verrataan Robin Cookin parhaimpiin, mutta ei tässä lääketiede ole ihan yhtä isossa osassa. Mukana kun on niin lakimaailmaa, lääketiedettä kuin Katen elämää ja hassuja naapureitakin. Hyvä kirja kyllä oli, Callowin maailmaan oli helppo hypätä mukaan ja tarinaan upota. Callow osaa hoitaa sarjan avauksen ja alustuksen niin, että esittely ja tapahtumiin perehdyttäminen ei käy tylsäksi. Myös useiden juonien punominen yhteen hoidetaan hyvin.

Hieman jäin kaipaamaan yllätyksiä loppuun, paljastuksia kun tiputellaan matkan varrella juoneen hyvin hillityllä tavalla. Välillä piti oikein tarkistaa, että olenko ollut vain hyvin huolimaton lukija kun en jotain ole huomannut aiemmin. Kate on kiinnostava sankaritar vaikeine menneisyyksineen ja hänestä on helppo pitää. Kovin jännittävä tai kauhistuttava juoni ei ole, mutta mukavan menevä kyllä. Aihe on ajankohtainen ja hyvä nostaa esille. Kiinnostuin ja innolla odotan jatkoa.

Kate Lange -kirjat:
  1. Damaged (2010) - Paloitellut
  2. Indefensible (2011)
  3. Tattooed (2012)
Paloitellut Harlequinin sivuilla ja Adlibriksessä englanninkielisenä versiona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...