sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Alyson Noël: Sininen kuu - Kuolemattomat 2

Blue Moon - Immortals 2
Julkaistu 2009, suomennos 2011
318 sivua.

Kuolemattomat-sarjan toisessa osassa Punaisten tulppaanien tapahtumista on kulunut muutama viikko. Päähenkilö Everin kouluun ilmaantuu taas uusi poika, Roman, josta kaikki muut Everiä lukuun ottamatta ovat aivan innoissaan. Everin poikaystävä Damen alkaa välillä näyttää hieman sairaalta - joka on tosi omituista, ottaen huomioon, että hänen ei pitäisi sairastella ollenkaan. Lisäksi Damen salailee taas asioitaan eikä suostu puhumaan Everin kanssa siitä, että mikä voisi olla vialla.

Yhtäkkiä Damen katoaa ja palatessaan kouluun poissaolon jälkeen hän on kuin eri ihminen. Koko koulu Damenin mukana kääntyy Everiä vastaan. Keksiäkseen jotain, joka voisi pelastaa Damenin Ever turvautuu ensimmäisestä osasta tuttuun selvännäkijä Avaan ja Valomaahan. Ratkaisu tarkoittaa Everille vaikeaa valintaa kuolleen perheensä ja Damenin välillä.

Jaa-a, mitäköhän tästä sanoisi... Tarinan taso ei juuri parane ensimmäisestä osasta. Alku on hyvin samantapainen kuin ensimmäisessäkin osassa, joten se ei lupaile hyvää. Vaikka juoni sisältää paljon hyviä elementtejä, jotenkin Noël ei saa tehtyä tästä uskottavaa kokonaisuutta. Taas on vauhti päällä ja hahmoilla jatkuva kiire vaikka seuraava kohtaus tapahtuisi vasta tuntien päästä tai seuraavan päivänä. Voi tietysti olla, että nämä kirjat ovat tarkoitettuja ihan vain teineille ja sen iän ylittäneiden ei pitäisi edes koittaa kiinnostua tästä sarjasta :).

Kuollut Riley-sisko ei esiinny Sinisessä kuussa juurikaan ja henkilögalleria on hieman tylsä. Kenessäkään ei tunnu olevan kunnolla kiinnostavaa särmää vaan kaikki ovat samaa tasapaksua massaa. Ever huokailee jatkuvasti Damenin perään, Damen ei ole ikinä kunnolla läsnä tarinassa, joten häntä ei juuri opita tuntemaan ja sivuhenkilöt ovat aika yksipuolisia ja heidän tekemisensä helposti ennakoitavissa. Tietyt käänteet juonessa olivat yllätyksellisiä, mutta perusrakenne oli helppo arvata, joten loppu ei sinänsä yllättänyt.

Taas tarinasta jäi paljon pieniä asioita auki ja näihin olin jo ensimmäisen osan jälkeen toivonut saavani vastauksia. Aiheesta kiinnostuneille suosittelen Kiersten Whiten Paranormaalia, minä ainakin pidin siitä paljon enemmän ja sekin tarina sisältää paljon elementtejä, mutta ehjempänä kokonaisuutena :)

Immortals - Kuolemattomat:
  1. Evermore (2009) - Punaiset tulppaanit (2011)
  2. Blue Moon (2009) - Sininen kuu (2011)
  3. Shadowland (2009) - Varjojen maa (02/2012)
  4. Dark Flame (2010) - Musta liekki (2012)
  5. Night Star (2010)
  6. Everlasting (2011)
Tämä kirja Adlibriksessä.

Lisää tästä kirjasta: Kirjamielellä, Kirjapinot ja Jos vaikka lukisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...